Treceți la conținutul principal

Îşi donează lucrările pentru a sprijini cauza copiilor abandonaţi


„ART FOR CHILDREN”, UN PROIECT EXCEPŢIONAL, REÎNVIE O VECHE TRADIŢIE FILANTROPICĂ DIN ROMÂNIA


Cei mai importanţi artişti contemporani ai României îşi donează lucrările pentru a sprijini cauza copiilor abandonaţi.

Asociaţia Generation Europe organizează marţi, 29 aprilie, ora 15:00 – la Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, intrarea din Piaţa Revoluţiei, conferinţa de presă pentru lansarea Art for Children, un proiect caritabil desfăşurat în parteneriat cu Artmark.

Gândit ca o serie de evenimente culturale ce vor culmina cu o licitaţie de artă exceptională, Art for Children reuneşte în premieră cei mai însemnaţi artişti contemporani ai României pentru a sprijini cauza copiilor dezavantajaţi din România.

Art for Children se bucură de sprijinul UNICEF şi al Băncii Naţionale a României.

O iniţiativă a Prinţesei Marina Sturdza

 

Marina Sturdza şi-a dedicat şi îşi dedică în continuare o bună parte din viaţa sa îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale copiilor dezavantajaţi din România şi din alte ţări, eforturile sale fiind recunoscute la nivel internaţional. În ultimii doi ani a lucrat la realizarea proiectului Art for Children împreună cu echipa sa de la Asociaţia Generation Europe România.
„Copiii sunt viitorul unei naţiuni. Ei sunt cei care vor modela România de mâine şi tot ei sunt cei care o vor plasa în contextul european şi global. Cultura bogată şi vibrantă este una dintre cele mai importante resurse ale României contemporane. Art for Children este o iniţiativă ce îşi propune să creeze o legătură între artişti şi copii, pentru a le asigura acestora din urmă un viitor în care să îşi poată atinge potenţialul real” declară Prinţesa Marina Sturdza.
ART FOR CHILDREN va fi un eveniment bienal în cadrul căruia artiştii români vor fi încurajaţi să creeze şi să doneze lucrări de artă în beneficiul exclusiv al copiilor, contribuind astfel la creşterea notorietăţii cauzei copiilor şi la strângerea de fonduri pentru programe pe termen lung ce au demonstrat că au rezultate excepţionale în acest domeniu. Evenimentul va susţine cele mai importante programe de protecţie a copilului, proiecte educaţionale şi vocaţionale, dar va contribui si la proiecte de promovare a prevenţiei abandonului şi de dezinstituţionalizare, instruire şi monitorizare.

Tema acestui an: ABANDONUL

Fiecare ediţie Art for Children va sprijini o cauză anume a copiilor din România. Pentru că în România de azi, din şase în şase ore un copil este abandonat într-o secţie de spital, pentru că 60 de mii de copii lăsaţi în grija statului au peste şase ani şi pentru aceştia nu există decât puţine cereri de adopţie, pentru că aproape o treime dintre copiii lăsaţi în grija statului sunt copii cu nevoi speciale, tema Art for Children 2014 este ABANDONUL.

O serie de evenimente culturale Art for Children

Iniţiativa Art for Children 2014 include mai multe evenimente culturale importante ce vor atrage atenţia publicului asupra problemei abandonului în România.

Pe data de 8 mai, ora 18:30 la Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, intrarea din Piaţa Revoluţiei, va avea loc o proiecţie specială de film în care vor fi prezentate în premieră cinci scurt-metraje de un minut realizate de cinci regizori cunoscuţi din România: Radu Jude, Anca Damian, Cătălin Leescu, Olivia Căciuleanu şi Bogdan Dumitrescu. Acesta este un proiect Filminute realizat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone.

Pe data de 12 mai, va avea loc vernisajul expoziţiei de artă, eveniment găzduit de Banca Naţională a României în Sala de Marmură.

Expoziţia va putea fi vizitată de publicul larg, în perioada 14-27 mai 2014, la sediul Artmark din Str. C.A. Rosetti, nr. 5. Astfel, cei care doresc să ni se alăture în acest proiect îşi vor putea alege lucrările pentru care vor participa la licitaţia de strângere de fonduri cu scop umanitar.

Seria de evenimente va culmina pe data de 28 mai cu o licitaţie de artă excepţională organizată de iniţiatorii proiectului şi găzduită de Banca Naţională a României.

Suma strânsă în urma acestei licitaţii va fi direcţionată anul acesta către trei organizaţii cu rezultate excepţionale în domeniul protecţiei copilului. Beneficiarii din acest an vor fi numiţi după criterii obiective şi rezultate marcante de către Asociaţia Generation Europe şi Prinţesa Marina Sturdza (în urma propriei experienţe de 15 ani dedicaţi activităţilor caritabile în România), cu consultarea UNICEF.
Francisc Chiuariu_Shade09_2011_ulei-cerneala tipografica pe backlit_80x120_foto_cr_Vlad Petri
Prietenii şi partenerii Art for Children 2014
Art for Children a primit deja susţinerea excepţională a comunităţii artistice din România şi se bucură de parteneriatul strategic cu Artmark, PRO TV, Vodafone România, Raiffeisen România, STOICA & Asociaţii, Avincis, Athenee Palace Hilton, The Business Review, Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, Filminute, Quartz Media Production, Baker Tilly şi AnnArt Gallery.

By

Postări populare de pe acest blog

Cum schimbă limba pe care o vorbeşti lucrurile pe care le vezi? Lingviştii văd lumea diferit

Dacă doi oameni s-ar uita la acelaşi obiect, ei vor vedea lucruri cu totul diferite. Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins, familiarizarea unei persoane cu un obiect, în special, cu literele alfabetului, va influenţa trăsăturile pe care le observă. Studiind modurile diferite prin care oamenii percep un alfabet, cercetătorii au descoperit că expertiza ajută la sortarea caracteristicilor neînsemnate, lăsând novicii să privească literele ca fiind ceva mai complex. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Johns Hopkins au analizat răspunsurile a 50 de participanţi care au fost rugaţi să stabilească dacă perechile de litere arabe erau diferite sau identice. Participanţii au fost repartizaţi în grupuri a câte 50 de persoane, dintre care 25 erau experţi în arabă, iar alţi 25 nu cunoşteau limba. Cercetătorii au arătat participanţilor 2.000 de perechi de litere, măsurând viteza de răspuns ...

Man Booker prize 2015 longlist: let the 'posh bingo' begin

At midday on Wednesday, the opening list of runners and riders for Britain’s leading books prize is unleashed on the reading world. Who will it be? Who will it be? With less than 24 hours to go before the longlist is announced, we’re starting to wonder who’ll make up this year’s Man Booker dozen – even though offering predictions is, in this game of “posh bingo”, as Julian Barnes put it, a bit like filling in your card before the numbers have been called. In the second year that American authors have been eligible, one obvious contender is Hanya Yanagihara ’s epic tearjerker about love, friendship and the effects of childhood abuse: A Little Life is hot off presses in the UK and currently consuming readers on both sides of the Atlantic. Other US novels to look out for include Marilynne Robinson’s Lila, the third in her Gilead series, published to ecstatic reviews last November ; a strong debut from Atticus Lish exploring poverty and hard graft in an unforgiving post-cra...

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)