Treceți la conținutul principal

Descopera 3 romane noi de luat pe plaja

Editura Vellant promoveaza trei scriitori debutanti

Nu mi-am gasit insa vacanta perfecta, dar am grija in fiecare weekend sa ajung la mare. Cititul la malul marii mi se pare de departe una dintre cele mai placute activitati si am descoperit 3 romane noi de luat pe plaja.

In fiecare an incerc sa iau cu mine in vacanta, pe langa autorii pe care-i indragesc, si romane noi, scrise de autori debutanti. De data aceasta mi-au atras atentia trei titluri de la editura Vellant lansate in cadrul Bookfest.

Descopera trei romane noi ale unor autori premiati pentru debut

 

Primul dintre ele, O educatie libertina, scris de Jean-Baptiste del Amo si distins in 2009 cu premiul Goncourt pentru roman de debut, este o revelatie literara si olfactiva in acelasi timp: un roman pesimist, noir, excesiv, care va bantui narile cititorilor mult timp dupa ce vor fi inchis cartea. Titlul acestuia aminteste de Educatia sentimentala a lui Gustave Flaubert, iar romanul are trimiteri subtile la Sade si la Proust. Personajul principal al cartii este Gaspard, fiul unui porcar ce ajunge in Orasul Luminilor pentru a scapa de mizeria si deznadejdea de acasa.

Ce s-a pierdut, cel de-al doilea roman, a fost scris de Catherine O’Flynn. Aceasta a debutat relativ tirziu, la 37 de ani, dar primul ei roman, Ce s-a pierdut, a inregistrat un succes notabil in Anglia, fiind distins cu doua premii pentru debut: Jelf Group si prestigiosul Costa Book. In acest roman descoperi povestea unui centru comercial, dar si a schimbarilor produse in ultimele decenii intr-un oras englez tipic. Realitatea este privita din unghiurile diferite ale personajelor principale, ceea ce da profunzime actiunii. Printre aceste personaje se afla Kate Meaney, o fetita de zece ani care incepe sa exploreze lumea inconjuratoare si a carei disparitie constituie intriga principala a romanului.

Self Help are toate ingredientele unui thriller, dar este mai mult decat atat. In cautarea adevarului ascuns cu mult timp in urma, se rescrie o cronica a familiei Glover din perspectiva fiecarui membru: Maria si sotul ei, Nicholas, gemenii Gabriel si Isabella, Arcadi, fiul abandonat. Rezultatul este un roman ca o papusa ruseasca: fiecare poveste ascunde o alta si fiecare descoperire conduce la un nou mister. Distins cu Premiul Geoffrey Faber si nominalizat la Man Booker, Self Help, romanul lui Edward Docx este o poveste de o frumusete stranie despre dragoste si loialitate, pierderi si dezvaluiri si despre mostenirea distrugatoare a minciunii.

Daca pleci la mare cu copiii, te sfatuiesc sa iei pe langa cele trei romane noi de la editura Vellant si o carte de povesti cu ilustratii. Pe mine Zana Zorilor m-a cucerit!

 

Text: Diana Marasoiu Foto: PR
sursa

Postări populare de pe acest blog

Cum schimbă limba pe care o vorbeşti lucrurile pe care le vezi? Lingviştii văd lumea diferit

Dacă doi oameni s-ar uita la acelaşi obiect, ei vor vedea lucruri cu totul diferite. Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins, familiarizarea unei persoane cu un obiect, în special, cu literele alfabetului, va influenţa trăsăturile pe care le observă. Studiind modurile diferite prin care oamenii percep un alfabet, cercetătorii au descoperit că expertiza ajută la sortarea caracteristicilor neînsemnate, lăsând novicii să privească literele ca fiind ceva mai complex. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Johns Hopkins au analizat răspunsurile a 50 de participanţi care au fost rugaţi să stabilească dacă perechile de litere arabe erau diferite sau identice. Participanţii au fost repartizaţi în grupuri a câte 50 de persoane, dintre care 25 erau experţi în arabă, iar alţi 25 nu cunoşteau limba. Cercetătorii au arătat participanţilor 2.000 de perechi de litere, măsurând viteza de răspuns ...

Man Booker prize 2015 longlist: let the 'posh bingo' begin

At midday on Wednesday, the opening list of runners and riders for Britain’s leading books prize is unleashed on the reading world. Who will it be? Who will it be? With less than 24 hours to go before the longlist is announced, we’re starting to wonder who’ll make up this year’s Man Booker dozen – even though offering predictions is, in this game of “posh bingo”, as Julian Barnes put it, a bit like filling in your card before the numbers have been called. In the second year that American authors have been eligible, one obvious contender is Hanya Yanagihara ’s epic tearjerker about love, friendship and the effects of childhood abuse: A Little Life is hot off presses in the UK and currently consuming readers on both sides of the Atlantic. Other US novels to look out for include Marilynne Robinson’s Lila, the third in her Gilead series, published to ecstatic reviews last November ; a strong debut from Atticus Lish exploring poverty and hard graft in an unforgiving post-cra...

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)