Treceți la conținutul principal

CONCURS FOTO: Cele mai urâte coperte de carte pe care le-am văzut

 


Să fim sinceri acum – ni s-a întâmplat tuturor să judecăm o carte după copertă. Prima impresie, acele câteva secunde înainte de a răsfoi cartea și a decide dacă într-adevăr merită timpul tău, e creată de impactul vizual pe care ți-l conferă design-ul copertei. Evident că nu te poate opri o copertă urâtă să citești o carte bună, ar fi chiar culmea, însă unora dintre noi, mai sensibili la estetic, ne poată lăsa un gust mai amărui și gânduri de genul „Cartea asta ar fi meritat o copertă mai bună” sau „Păcat că nu le-a ieșit potriveala între atmosfera romanului și design”. Graba, lipsa înțelegerii mai profunde a cărții, treabă de mântuială sau pur și simplu o lipsă a gustului estetic pot fi unele dintre motivele care au dus la eșecul pe partea vizuală a unei cărți care, altfel, ca și conținut, consideri că e genială. Ți s-a întâmplat și ție să dai peste un design nepotrivit al unei capodopere? Noi credem că da.

Astfel, împreună cu amicii de la Upside Down, am decis să realizăm acest concurs prin care să vă rugăm pe toți cei care ați avut astfel de pățanii, să ne trimiteți o poză cu acea copertă pe care, după gustul vostru, o găsiți nefericită. Deviza concursului fiind „Nu judeca o carte după copertă”, premiile vor consta în 10 coperte superbe marca Upside Down care să îmbrace și să „ascundă” copertele urâte, iar câștigătorul locului I va primi, pe lângă copertă, și o geantă de la Upside Down.

De asemenea, după încheierea concursului, vom publica un material în care vom strânge toate pozele voastre ce respectă cerințele de mai jos.

Așadar, ce trebuie să faceți?

Condiții:


1. Fă o poză copertei. Poza să fie cât mai clară și cât mai mare ca dimensiune. Folosește-te, dacă poți, de lumină naturală.
2. Postează poza pe pagina personală de Facebook.
3. În dreptul descrierii pozei, dă copy-paste următoarei fraze:

Upside Down și Hyperliteratura te invită la concursul „Cele mai urâte coperte de carte”. Vezi mai multe detalii aici: https://goo.gl/ezQnCN

Etichetează în descrierea de mai sus paginile Upside Down și Hyperliteratura.

4. Apoi, tot în descrierea pozei tale, argumentează într-un paragraf de ce ți-a plăcut această carte și de ce crezi că alegerea copertei a fost nefericită.
5. Lasă linkul pozei în secțiunea de comentarii de mai jos.
6. Nu uita că poza trebuie să fie publică pentru a o vedea și noi.
Fotografiile care nu bifează toate condițiile de mai sus nu vor fi luate în calcul la selecția finală.

Premii:


Zece dintre cele mai bine argumentate și mai interesante texte ale pozelor, însoțite și de fotografii reușite, vor câștiga câte o copertă marca Upside Down.

Locul I va primi, așa cum spuneam și mai sus, pe lângă copertă, și o geantă Upside Down.

Perioada concursului


Concursul se va desfășura între 15 martie – 2 aprilie. Câștigătorii vor fi anunțați și contactați pe 3 aprilie.

Succes!

scrisă de Ioana Vighi
sursa: hyperliteratura.ro 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>