Treceți la conținutul principal

AMR 1 zi până la închiderea înscrierilor pentru atelierul de scenaristică organizat de Cristina Iacob, regizorul #selfie69

AMR 1 zi până la închiderea înscrierilor pentru atelierul de scenaristică organizat de Cristina Iacob, regizorul #selfie69

Tudor Potra, profesor: ,,Este mai mult o şcoală de meserii decât o academie. Aici tu îţi dezvolţi propriul proiect. Românii au inventivitate, au creativitate, dovadă că pot să scoată un banc pe zi, timp de 50 de ani.''

Înscrierile pentru atelierul de scriere a unui scenariu cinematografic De la idee, la scenariu, susţinut de Tudor Potra, scenarist, regizor şi advertising creative director, unul dintre scenariştii #selfie69, se încheie vineri, 3 martie. Pentru înscriere este necesar un CV şi o scrisoare de intenţie, trimise la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro. [Pentru detalii, intraţi aici: http://bit.ly/2maJ9xb.]
 
,,Nu este atât un curs unde să îţi iei notiţe, ci un atelier în adevăratul sens al cuvântului, unde fiecare să îşi avanseze propriul proiect, să îl pună la punct, să îl dezvolte. Are, bineînţeles, o componentă teoretică, însă este mai mult o şcoală de meserii decât o academie. Mai multă îndrumare decât predare de la catedră'', spune Tudor Potra. 
 
La invitaţia Cristinei Iacob, regizorul succesului de public #selfie69 - comedia românească ce a adus un număr record de peste 150.000 de spectatori la cinema – şi fondatorul Asociaţiei Scenariştilor Români (ASCER), Tudor Potra va susţine acest atelier-curs pe o perioadă de şase luni (9 martie – 10 august), în mansarda Cărtureşti Verona, în fiecare joi, de la ora 19:00 la ora 21:00. 
 
;;Românii au inventivitate, au creativitate, dovadă că pot să scoată un banc pe zi, timp de 50 de ani'', spune Tudor Potra. ,,Au o idee bună, entuziasm, dar este nevoie şi de o suită a acestora, de un follow up. De metoda, stăruinţa, şi modestia de a lucra. Românii pot să îţi deseneze o maşină a viitorului în 5 minute, dar trebuie să o şi faci, să îi pui un şurub şi să te gândeşti cum este mai bine ca să funcţioneze. Să ai rigoare,'' adaugă scenaristul. 

Tudor Potra spune că în atelierul acesta îşi propune, alături de participanţi, să acopere ambele componente. ,,Din experienţă ştiu că imaginaţia şi creativitatea funcţionează mai bine când sunt în ping pong în grup, într-un brainstorming. Fiecare participant va profita de emulaţia cu ceilalţi, iar concurenţa acolo va deveni pozitivă, pentru că te motivează. Vrem să creem la atelier această ambianţă de ferment creativ,'' spune scenaristul.
 
,,Pe de altă parte, să învăţăm şi cum se sapă un şanţ cu o linguriţă mică. A doua componentă a workshopului este de a învăţa să lucrăm cu modestie şi metodă, pas cu pas, milimetru cu milimetru. Nu este atât un curs, ci o aventură în grup, un atelier.''
 
Tudor Potra este scenarist, regizor şi advertising creative director, la Paris şi Bucureşti. Absolvent al UNATC (regie film) şi Université Paris III Sorbonne Nouvelle (teorie film), el este laureat al Premiului Beaumarchais al Societăţii Autorilor din Franţa. Tudor a colaborat cu Zazu Film ca scenarist al filmului #selfie69, cel mai mare succes de public din 2016.
 
El este scenaristul alături de care Cristina Iacob a lucrat în ultima vreme şi care, spune regizorul, a dat plus valuare tuturor scenariilor la care au colaborat.  ,,Tudor Potra este un profesor cu experienţa necesară şi un scenarist ce pune visele, experienţele, veridic şi frumos pe hârtie, un profesor de la care eu am de învăţat mereu. Cred că, lucrând cu el, scenariştii vor parcurge natural drumul de la idee la scenariu de film,'' spune Cristina Iacob.
 
Cursul-atelier îşi propune să ofere participanţilor un bagaj teoretic prin care să poată înţelege mai bine fenomenul cinematografic, pentru a putea să propună proiecte cu şanse de succes; să îndrume primii paşi în această profesie, oferindu-le asistenţă profesionistă la fiecare pas al transformării ideii lor originale într-un scenariu de film complet, ce poate oricând să fie susţinut într-un pitch în faţa unui grup de producători şi regizori în căutare de poveşti.  
 
Fiecare sesiune de două ore conţine o primă parte consacrată unei etape de realizare a unui scenariu (ilustrată cu exemple video din filme importante), urmată de monitorizarea evoluţiei fiecărui proiect individual. Întâlnirile sunt săptămânale, pentru a oferi fiecărui cursant timpul necesar pentru a lucra la proiectul său de scenariu. Evoluţia acestuia este prezentată public şi comentată de colegi şi profesor.
 
La atelier vor fi selectaţi 15 participanţi, iar preţul este de 1200 de lei. Pentru înscriere este necesar un CV şi o scrisoare de intenţie, trimise la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro, până vineri, 3 martie. Contact: edith.alibec@zazufilm.com / 0757.643.477.
 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu