Treceți la conținutul principal

Teatrul Național din Timișoara lansează o nouă ediție a Concursului de Dramaturgie

Teatrul Național din Timișoara lansează o nouă ediție a Concursului Național de Dramaturgie, competiție care se adresează dramaturgilor de limbă română, debutanți sau consacrați, din România sau diaspora, potrivit instituției de cultură.

''Ediția 2017 a Concursului Național de Dramaturgie provoacă autorii să își concentreze propunerile asupra narațiunii. Originalitatea, coerența și ineditul poveștii sunt principalele criterii de selecție.

Tema ediției de anul acesta a Concursului Național de Dramaturgie este IDENTITATEA, un concept care poate fi valorificat în întreaga sa plurivalență'', au informat organizatorii printr-un comunicat de presă.

Concurenții vor transmite un sinopsis care va cuprinde prezentarea subiectului (firul epic), precum și maximum zece pagini de text (1 sau 2 scene). În această etapă nu se trimit texte în forma integrală. Data limită pentru expedierea propunerilor este duminică, 9 aprilie 2017.

Juriul va selecta un număr de cinci proiecte. Data limită pentru selecție este 23 aprilie 2017.

Propunerile selectate vor fi cercetate în atelierele de dramaturgie din cadrul Festivalului European al Spectacolului Timișoara — Festival al Dramaturgiei Românești, în perioada 14-25 mai 2017.

În perioada 26 mai — 30 octombrie 2017, după finalizarea atelierelor, cei cinci autori vor scrie piesele integral. Data limită pentru expedierea celor cinci texte rezultate este 31 octombrie 2017.

În luna noiembrie 2017, piesele vor fi prezentate în spectacole-lectură, în spațiile Teatrului Național.

După vizionarea spectacolelor-lectură, juriul va desemna un text câștigător.

Premiul este reprezentat de montarea piesei la Teatrul Național în cursul anului 2018.
 
Conform comunicatului, materialele înscrise în concurs vor fi trimise într-un plic cu mențiunea "pentru Concursul Național de Dramaturgie ", pe adresa: Teatrul Național, Str. Mărășești nr. 2, 300086 Timișoara, România.

sursa: AGERPRES/(AS — editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>