Treceți la conținutul principal

Obiceiurile de lectură ale miliardarilor

Image result for billionairesCei mai bogaţi oameni din lume au un singur lucru în comun: nu IQ-ul ridicat, nici norocul fantastic, ci lectura. Cărţile au fost investiţiile lor cele mai profitabile. Charlie Munger, Warren Buffett, Bill Gates şi Mark Zuckerberg.Cum citesc şi cum au tranformat 2 dolari în 20 de miliarde de dolari?

De la 2 dolari la 20 de miliarde de dolari
 
Doi băieţi în plină adolescenţă s-au cunoscut în timp ce lucrau la un magazin mic de cartier din Omaha, Nebraska. Băiatul mai în vârstă provenea dintr-o familie săracă, devastată după Marea Criză economică. Adolescentul creştea şi vindea hamsteri pentru câţiva dolari.
 
Băiatul puţin mai tânăr, nepotul proprietarului magazinului unde lucrau amândoi, şi-a amânat studiile şi a avut job-uri ciudate. Vindea gumă de mestecat şi sticle de Coca Cola din uşă în uşă. La vremea aceea, băieţii câştigau 2 dolari pe zi.
 
Câteva decenii mai târziu, profitul lor se ridica la 20 miliarde de dolari pe an, prin societatea conglomerat (cu interese în diferite industrii) Berkshire Hathaway. Cine erau aceşti băieţi? Charlie Munger şi Warren Buffett. Cum au devenit cei mai de succes investitori din America?
 
Buffett îşi petrece 80% din zi citind
 
În 2007, Charlie Munger avea 84 de ani. Atunci Munger dezvăluia în faţa unei audienţe de studenţi la drept secretul succesului: "Văd în mod constant oameni care au succes în viaţă şi nu sunt neapărat cei mai deştepţi, uneori nici măcar cei mai harnici, dar ei sunt maşini de învăţare. Ei merg la culcare în fiecare noapte un pic mai înţelepţi decât au fost atunci când au adormit cu o noapte în urmă."
 
Aparent, în primii ani ai carierei sale în investiţii, Buffett citea între 600- 1000 pagini într-o singură zi. În zilele noastre, Buffet dedică lecturii 80% din zi. Sfatul său pentru toată lumea: indiferent în ce stadiu vă aflaţi în viaţă, învăţaţi şi veţi reuşi.
 
scrisă de Monica Stoica
Citeşte continuarea pe Mediafax
sursa foto: internet

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu