Treceți la conținutul principal

Editura Paralela 45, Concursul de Debut în PROZĂ: QPROZA – 2017

CONCURSUL DE DEBUT ÎN PROZĂ (proză scurtă,roman) QPROZA-2017

CONCURSUL DE DEBUT ÎN PROZĂ (proză scurtă,roman) QPROZA-2017
Editura Paralela 45 îi invită pe cei interesaţi să participe la Concursul de Debut în PROZĂ  QPROZA – 2017
Premiul constă în publicarea volumului cîştigător/ volumelor câștigătoare la Editura Paralela 45.
Concursul se adresează tuturor autorilor care au împlinit 16 ani  data expedierii manuscriselor și care nu au debutat în volum individual pînă la această dată.
Manuscrisele vor fi culese în word, A4, font Times New Roman, mărime 12.
Manuscrisele se vor trimite la adresa: Editura Paralela 45,Strada Frații Golești 130,cod 110.174,Pitești, cu mențiunea Pentru CONCURSUL DE DEBUT ÎN PROZĂ (proză scurtă,roman) QPROZA-2017, pînă la data de luni, 31 august 2017, data poştei.
Plicul mare, format A4, lipit, va avea în locul numelui expeditorului un motto ales de acesta şi va conţine:
1. manuscrisul  – varianta printată
2. manuscrisul pe suport electronic (CD)
3. un plic mic, format A5, lipit, pe care se va înscrie vizibil motto-ul expeditorului, iar în interior se va regăsi înscris pe o foaie de hârtie motto-ul, alături de numele autorului şi de datele de contact ale acestuia (adresa de domiciliu,adresa de mail, număr de telefon), precum și o fotografie color și un cv literar (date bio-bibliografice) în care se vor menționa studiile,anul debutului în reviste, site-uri, blog-uri, publicațiile print și electronice în care au apărut texte ale  autorului, premiile literare obținute. În cazul concurenților sub 18 ani în plicul mic se vor atașa datele de contact ale unui părinte sau tutore (adresa de domiciliu,adresa de mail,număr de telefon).

Decernarea premiului/premiilor va avea loc în cadrul Târgului de carte GAUDEAMUS-2017 la standul Editurii Paralela 45. 

Componența Juriului: membri cu notorietate ai U.S.R. (critici literari și prozatori)

CONCURSUL 1 (01.11.2016 – 31.03.2017)
Qproza pornește în căutarea celor mai frumoase povestiri pentru copiii antepreșcolari și preșcolari!

Sunt invitați să participe părinții, profesorii și toți cei care îndrăgesc universul copiilor, au talent literar și stăpânesc foarte bine arta prozei.

Fiecare participant va prezenta între 1 și 3 povestiri.

Pentru a vă înscrie la Concursul de povestiri pentru copii, după conectarea în contul dumneavoastră, accesați Contul meu->Adauga poveste.

În caseta Titlul Povestii, după introducerea titlului, introduceți textul Concursul 1. POSTAȚI DE FIECARE DATĂ CÂTE O SINGURĂ POVESTIRE, IAR POVESTIREA INTRODUSĂ ESTE OBLIGATORIU SĂ FIE SCRISĂ CU DIACRITICE!

Atenție! Dacă povestirea nu conține textul Concursul 1, aceasta nu va fi înscrisă la concurs.
DATELE CONCURSULUI
  • Înscrierile sunt deschise începând cu 01 noiembrie a anului școlar curent, ultima dată de postare fiind 31 martie 2017.
  • Concursul se va desfășura pe parcursul unui an școalar.
  • Anunțul câștigătorilor se va face la sfârșitul lunii iunie.
PREMIERE
Premierea creațiilor literare va fi efectuată de către un juriu format din membri ai Uniunii Scriitorilor din România.
După jurizare, lista câștigătorilor va fi postată pe site-ul concursului, câștigătorii fiind obligați să-și revendice premiul obținut trimițând un e-mail la qproza@edituraparalela45.ro, în care să specifice obligatoriu următoarele: numele complet, copie B.I./C.I., adresa poștală de domiciliu, număr de telefon.
Nerevendicarea premiului obținut până la data de 1 octombrie 2017 duce la anularea acestuia.
Premierea constă în:
Acordarea unor premii în bani, după cum urmează:
  • Premiul I – suma de 500 lei
  • Premiul II – suma de 400 lei
  • Premiul III – suma de 300 lei
  • 3 Mențiuni – suma de 200 lei
Vă dorim multă inspirație! Succes!

sursa si informatii la qproza.com

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>