Treceți la conținutul principal

București: expoziția C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016)

15966226_1171948022902328_5767505999071858543_n 
15 ianuarie – 19 februarie 2017
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
(Str. Londra nr. 39, sector 1, București)
http://www.muzeulhartilor.ro
Program de vizitare: Miercuri – Duminică, 10.00 – 18.00
Acces gratuit

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Asociația Performanță și Cultură găzduiește expoziția C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016), începând cu data de 15 ianuarie 2017.

C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016) este o expoziție de design de carte, care prezintă o selecție de titluri nominalizate sau premiate în cadrul concursului național de design de carte, edițiile 2012 – 2016. Selecția include realizări ale artiștilor și specialiștilor din domeniu, care se raportează la aspecte specifice ale culturii și spațiului românesc prin ilustrație, texte, autori prezentați, de la cărți despre istoria artei și culturii (Tzara. Dada. Etc.), la cărți pentru copii (Povești din calendar), albume (Maramureșul meu) sau la cărți de autor (Praf de zâne). Proiectul promovează valorile culturale naţionale contemporane, în contextul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale.

Publicul va fi invitat la o serie de evenimente și activități, dintre care nu vor lipsi întâlnirile cu profesioniști din domeniul cărții, ateliere interactive pentru copii si adulți.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București își propune – între altele – promovarea cărții și a scriiturii, în încercarea de a crea legături între trecut și prezent, între patrimoniu, educație și cultură.

Proiectul face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale și este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

**************
Cele mai frumoase cărți din România este un proiect cultural dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg.

În fiecare an, juriul concursului national de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România este format din specialiști din domeniul editorial și al designului de carte și include un consultant de specialitate din altă ţară decât România.

sursa si continuarea articolului la: cimec.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>