Treceți la conținutul principal

Incepe targul Gaudeamus, organizat de Radio Romania. Cum a ajuns China oaspete de onoare, cu cel mai mare stand si mii de titluri, inclusiv o carte a presedintelui Xi Jinping

Image result for go game boardA 23-a editie a Targului international de carte Gaudeamus isi deschide, joi, portile la Romexpo, avand ca invitat de onoare, de data aceasta, China. La doi ani dupa ce invitat de onoare a fost Rusia si in contextul politic international de acum, invitatia speciala acordata Chinei a starnit ironii in mediile culturale si editoriale romanesti, unele edituri participand anul acesta inclusiv cu volume despre situatia din Tibet sau incalcarea drepturilor omului in Republica Populara. Pe de alta parte, editurile saluta, oficial, participarea Chinei, care are rezervat un spatiu mare in Pavilionul Central de la Romexpo.

De ce China?

Gaudeamus are invitati de onoare incepand din 2010. Mai intai a fost Belgia prin Delegatia Valonia Bruxelles, dupa care au primit acest statut Italia, Republica Moldova, Grupul Tarilor Nordice (Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda), Rusia (in 2014), Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania. Anul acesta a venit randul Chinei.
  • Comparativ, al doilea mare targ de carte organizat in Romania, Bookfest (eveniment al editorilor), a avut ca invitati de onoare, in ultimii ani, tari preponderent europene: Spania, Ungaria, Franta, Germania/Austria/Elvetia, Polonia, Cehia si Israel.

Organizatorul Gaudeamus, Radio Romania, spune ca la editia a 23-a a targului China va avea cel mai mare stand ocupat pana acum de vreun invitat de onoare, avand mai multe zone de expunere (2000 de titluri) si un spatiu propriu de evenimente. Acolo vor fi organizate evenimente de tip profesional, dezbateri, iar cinci scriitori importanti din China vor fi prezenti la targ. Printre volumele lansate - "Guvernarea Chinei", volum al presedintelui chinez Xi Jinping.

continuarea articolului la sursa: HotNews.ro
scrisă de C. Ionescu     
sursa foto: amazon.com 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu