Treceți la conținutul principal

Atelierul de Scriere Creativă în SF & Fantasy. Încep înscrierile pentru ediția nr. 4!

Image result for Science Fiction & FantasyBookblog.ro și Club Revdepov vă învită la ediția nr. 4 a Atelierului de Scriere Creativă în SF & Fantasy. Dacă îți place să scrii, ești îndrăgostit de SF & F și visezi ca numele tău să apară în revistele din Romania, să cunoști scriitorii ale căror cărți le citești și chiar să ajungi ca ei într-o bună zi, rezervă un loc la atelier.


După ce antologia cuprinzânt textele absolveților primei ediții a atelierului a fost lansată anul trecut la Editura Millenium Books – Eroi fără voie – iar o a doua antologie cu textele cursanților de la ediția numărul doi și trei este în pregătire, căutăm nume noi care să se regăsească în paginile viitoarelor antologii.

Atelierul de Scriere Creativă în SF și Fantasy organizat de Club Revdepov și Bookblog.ro este singurul atelier de scriere creativă dedicat genurilor SF și FantasyCea de-a patra ediție a Atelierului se va desfășura în perioada 24 octombrie – 30 noiembrie 2016, iar înscrierile au început deja și durează până pe 20 octombrie.

Cine vor fi maeștrii tăi?

I-am ales pe cei mai buni pentru a te îndruma în ale scrisului, nume mari chemate la festivaluri și care sunt citate de câte ori se vorbește despre vârfurile SF-ului românesc: Michael Haulică și Dănuț Ungureanu sunt cei care coordonează atelierul.

Beneficii?

Pe lângă toate cunoștintele pe care scriitorii le pun la dispozitia ta și feedbackul constant pe texte, rezultatul extraordinar al atelierului este publicarea celor mai bune proze într-o antologie SF & Fantasy. Prima serie de cursanți a fost publicată deja: „Eroi fără voieeste numele primei antologii, apărută la editura Millenium Books.

Iar multe dintre prozele lucrate în cadrul atelierului au fost publicate și în reviste, majoritatea în regim profesionist, fiind bine primite de critică și de public.

De asemenea, absolvenții au înființat, la inițiativa lui Michael Haulică, cenaclul „Secția 14”, în cadrul căruia se întâlnesc și își discută textele, ajutându-se reciproc.

Cum te înscrii?

Trimite, până pe 20 octombrie, un mail cu subiectul „Atelier SF&F 4” și motivația participării la simina [at] revdepov.ro. Cursul se va ține într-un loc central din București, costă 600 de lei și cuprinde 12 întâlniri (câte două pe săptămână, de 1h 30, luni și miercuri, de la 19:00 la 20:30). Locurile se ocupă în ordinea înscrierii.

Mai multe detalii despre atelier la adresa revdepov.ro/ateliere/sff  și Event pe Facebook

Scriitorul Lucian Dragoș Bogdan: „Constat cu plăcere că participanţii la Atelierului SF organizat de Revista de povestiri și Bookblog  furnizează fără excepţie texte peste medie, ceea ce mă face să salut iniţiativa organizării acelui eveniment care poate contribui - încep să fiu tot mai convins de asta - la revirimentul SF-ului românesc.”

Editorul Andreea Sterea (Crux Publishing): „Rezultate spectaculoase, cel puțin din punctul meu de vedere: proze foarte bune (semnate de tineri talentați și ambițioși) publicate în reviste de prestigiu online și tipărite, o antologie (...) și, mai ales, o seamă de autori debutanți care promit foarte multe pentru viitorul SF&F contemporan.”

Scris de  
sursa foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu