Treceți la conținutul principal

Noaptea Literaturii Europene la București, ediția a V-a

program_nleb2016Vineri, 9 septembrie 2016, are loc cea de a V-a ediție a Nopții Literaturii Europene la București, un eveniment al Reţelei Institutelor Culturale Naţionale din Europa (EUNIC), care se desfăşoară anual în mai mult de 70 de orașe din toată lumea.

Iubitorii de literatură din capitală sunt invitați să pornească în căutarea poveștilor în zona centrală a capitalei, cuprinsă între str. Pictor Arthur Verona, Piața Lahovary și str. Vasile Lascăr: lecturi, performance-uri, discuții, expoziții și proiecții.


Astfel, la Librăria Cărturești Verona, Casa Ion Mincu (sediul Ordinului Arhitecților din România), Piua Book Bar, Teatrul de Animație Țăndărică și Spațiul Public European, organizatorii propun lecturi din autorii: Svetlana Cârstean (Institutul Cultural Român), Claudiu M. FlorianLivia Ștefan, Sorin Gherguț, Radu Nițescu, Andrei Dósa (Reprezentanța Comisiei Europene), Orhan Pamuk (Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”), György Dragomán (Institutul Balassi – Institutul Cultural Ungar), Szczepan Twardoch, Andrzej Sapkowski (Institutul Polonez din București), Rui Zink (Ambasada Portugaliei la București / Institutul Camões), Miguel de Cervantes, Antonio Muñoz Molina (Instituto Cervantes), Cesare Pavese (Institutul Italian de Cultură), Ingeborg Bachmann, Paul Celan (Forumul Cultural Austriac), Wolfgang Herrndorf (Goethe Institut), Makis Tsitas (Fundația Culturală Greacă), Miloš Urban, Jáchym Topol, Jiří Kratochvil (Centrul Ceh).

Pentru că ediția din acest an a Nopții Literaturii Europene la București este una aniversară, evenimentul se va încheia cu un after-party la Piua Book Bar.

Organizatorii Nopții Literaturii Europene la București în parteneriat cu „Carte peste Carte” strâng cărți pentru dotarea bibliotecii orășenești din Târgu Frumos, județul Iași: de luni, 5 septembrie, până în ziua evenimentului, toți cei care doresc să doneze cărți le pot aduce la Piua Book Bar (str. Dionisie Lupu nr. 76).

vezi PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR la sursa

publicat de Jovi - filme-carti.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu