Treceți la conținutul principal

21 de Nocturne | poezie contemporană, muzică și vin

ARCEN aduce poezia contemporană deasupra orașului, în mijlocul Bucureștiului. Pe 15 iulie, de la ora 21:00, pe terasa blocului Magheru One, va avea loc prima nocturnă de poezie contemporană din acest sezon, dedicată lui Matei Vișniec.

unnamed
foto: Alberto Groșescu

Accesul la eveniment este gratuit și se face doar pe bază de rezervare, prin completarea formularului: http://goo.gl/forms/of7B4ljCizI4MdhV2


„21 de Nocturne” este un proiect ARCEN care cuprinde o serie de 21 de evenimente dedicate culturii și fenomenelor artistice contemporane: poezie, proză, teatru, film de artă, dans sau muzică experimentală.

Seria de nocturne de anul acesta se va desfășura în perioada 15 iulie – 16 septembrie (2 nocturne/lună), începând cu orele 21:00 și va îmbina poezia cu proza, teatrul și dansul, cu spectacolul orașului de dedesubt și al stelelor de deasupra, toate pe terasa blocului Magheru One.


În cadrul primei nocturne citim poezie, proză și teatru de Matei Vișniec, iar pe 22 iulie, programul îi include pe Paul Vinicius și Ion Mureșan. În august și septembrie, îi întâlnim și citim pe Teodor Dună, Cosmin Perța, T. O. Bobe, Merlich Saia, Svetlana Cârstean, Doina Ioanid, Alina Purcaru, iar ultima nocturnă o dedicăm optzeciștilor Mircea Cărtărescu și Traian T. Coșovei.

Pe lângă momentele artistice și poetice, pe Magheru One se vor mai putea găsi: muzică, dans, vin, ceva de gustat, câteva locuri confortabile, poezie de luat acasă și multă voie bună.

Pentru toate acestea, alături de ARCEN se vor afla Răzvan Galoș și Alexandru Anghel, pentru atmosfera muzicală și Iulian Văcărean, pentru decor și bunătățile de pe Magheru One.

Evenimentul începe la ora 21:00, dar terasa se va deschide începând cu ora 20:00.

By

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>