Treceți la conținutul principal

Școala viitorului vă așteaptă online!

MyK_640x480Mai țineți minte acele compuneri pe care le scriam în generală cu titlul „Școala viitorului”? Cum am vrea să arate? Cum am învăța? Cum ar fi profesorii noștri? Etc. Îmi amintesc că mereu îmi imaginam ceva extrem de modern, ceva vesel și jucăuș, care să mă atragă și unde să învăț jucându-mă. Desigur, o parte erau fantezii de copil care vara cânta „A venit vacanța cu trenul din Franța!”, dar pe undeva, când mă gândesc acum, realizez marele adevăr din spatele lor.


Toate aceste rememorări au fost prilejuite de o mică descoperire făcută online: este vorba despre platforma de e-learning mykoolio.com, un fel de Școala Viitorului pe care mi-o imaginam eu în copilărie, devenită realitate.

Dacă ești elev în clasele I-VII poți păși în propria Școală a Viitorului cu ajutorul platformei mykoolio.com: peste 200 de lecții interactive și exerciții de română și matematică te așteaptă să le rezolvi. Și nu oricum! Profesorul Koolio îți va da de fiecare dată câte o misiune, iar tu vei pleca de fiecare dată înr-o nouă aventură unde, pe negândite, vei dobândi noi cunoștințe și vei învăța lucurile predate la școală amuzându-te.

Mai trebuie să spun cât de tentant sună asta? Să poți învăța 100% online, nu neapărat buchisind la birou ci chiar de pe laptop sau tabletă, instrumente atât de fascinante în copilărie :). Să ai parte de lecții interactive, unde să nu fii un simplu ascultător, ci să iei parte activ la călătoria prin Universul Cunoașterii. Ca să nu mai vorbesc despre avantajul mobilității; și aici mă gândesc mai ales la părinți: poți avansa cu lecțiile de oriunde te afli, nu trebuie musai să stai acasă.

Chiar dacă totul pare simplu și distractiv, în spatele platformei mykoolio.com se află minți luminate care au gândit totul în așa fel încât procesul de învățare să fie unul cât mai simplu și firesc.  Un colectiv de 20 de profesori români coordonați de prof. Radu Gologan (Coordonator al Lotului Olimpic de Matematică) și-au pus la dispoziție abilitățile și experiența de predare, iar în acest proces a fost implicată și o echipa de peste 30 elevi.

Dacă ești elev sau părinte poți accesa gratuit partea de lecții, iar pentru un abonament lunar de aproximativ 28 de lei poți baneficia și de exerciții și statistici. Ca profesor, ești încurajat să transformi lecțiile de la clasă în niște experiențe memorabile pentru că ai acces gratuit la toate materialele de pe platformă.

Iar în perioada 23-29 mai poți participa în mod gratuit la concursul pus la cale pe mykoolio.com: adună un punctaj mai mare de 60 de puncte la testele de evaluare și vei primi o diplomă din partea organizatorilor.

Scris de  

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu