A început Art Safari, cel mai mare pavilion de artă din România

Cel mai mare pavilion de artă din România s-a deschis în Capitală la Palatul Dacia de pe Lipscani. Art Safari ţine până pe 15 mai, iar punctul forte este o expoziţie dedicată dadaismului şi avangardei.

Partea aşa zis muzeală a pavilionului Art Safari aduce laolaltă nume importante ale avangardei - Marcel Iancu, Victor Brauner, Jules Perahim, Tristan Tzara. Expoziţia e curatoriată de un expert reputat, Raya Zommer Tal, directoarea muzeului dadaismului din Israel şi specialistă în opera lui Marcel Iancu.

Ce înseamnă Dada pentru arta de azi? E mai mult decât un moment istoric al avangardei? Prima dată îşi sare în ochi spiritul contestatar foarte radical al mişcării.

La Art Safari participă în jur de 65 de galerii din România şi din străinătate, iar tinerii artişti aflaţi la debut au un spaţiu al lor de afirmare.

Anul acesta, Art Safari pune pe harta Bucureştiului o clădire monument de pe strada Lipscani, Palatului Societății de Asigurări Dacia, construit la sfârşitul secolului al XIX-lea. A fost mult timp sediu de bancă, are multe camere, iar acum, transformat în spaţiu de expoziţie, obligă vizitatorul la o experienţă aproape labirintică.

Art Safari nu-i uită pe copii. Zilnic sunt programate ateliere care să-i familiarizeze cu arta.

sursa + reportaj: stiri.tvr.ro