Treceți la conținutul principal

Revista traducătorilor din literatura română TRAutor caută colaboratori

Grupul traducătorilor literari din limba română reuniți în jurul Institutului Cultural Român de la Bruxelles a lansat în septembrie 2015 revista de traduceri literare TRAutor.

Numărul inaugural zero a fost posibil grație eforturilor conjugate ale membrilor colegiului de redacție: Anita Natascia Bernacchia, Andrei-Paul Corescu și Mariano Martín Rodríguez, traducători literari din limba română în italiană, franceză, engleză și, respectiv, spaniolă. În prezent, grupul susținătorilor benevoli ai acestui proiect depășește 15 colaboratori, printre care traducătorii Sylvain Audet, Veronica Bălă, Jan Willem Bos, Corina Bucea, Constantin Dragoș, Laure Hinckel, Jan H. Mysjkin, Ivan Pilchin și graficienii Alexandru Cristian Săvescu și Tudor Ciprian Săvescu.

Colegiul de redacție invită traducătorii literari să formuleze propuneri de contribuții pentru constituirea numărului 1 al revistei, care va apărea în mai 2016. Tema numărului 1 este Literatura română din Republica Moldova. Contribuțiile pot fi trimise până la data de 31 martie 2016, la adresa de e-mail a redacției: revista.trautor@gmail.com. Toate textele originale și traducerile se supun criteriilor de selecție menționate în Ghidul de redactare al traducătorului, disponibil la cerere. Colaborarea este benevolă.

TRAutor este un proiect independent găzduit pe site-ul Institutului Cultural Român de la Bruxelles, care își propune să creeze punți între literaturile contemporane. Ritmul de apariție se dorește semestrial.

Necesitatea promovării literaturii române în spații multilingve, dar și utilitatea unei vitrine de expunere pentru tinerii traducători la început de carieră reprezintă unele dintre punctele de plecare ale reflecției care a dus la fondarea revistei.

Membrii colegiului de redacție așteaptă cu interes propunerile traducătorilor și rămân fideli ambiției de a apăra drepturile acestora și de a asigura continuitate editorială.

2 mar 2016 01
© grafică TRAutor: Alexandru Cristian Săvescu și Tudor Ciprian Săvescu
Comunicat de presă ICR Bruxelles

sursa: observatorcultural.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu