Treceți la conținutul principal

140 de ani în Timp(ul)

afis 15 martie 1
Pe data de 15 martie 2016, începând cu ora 19:00, sunteți așteptați în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iași la un eveniment cultural TIMPUL, cu participarea pianistei Raluca Știrbăț și a actorului Adrian Păduraru. Intrarea la eveniment este liberă. 

La data de 15 martie 1876 era fondată revista TIMPUL. 140 de ani mai târziu, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iași, TIMPUL vă invită la a sărbători împreună printr-un eveniment cultural de excepție: „Menținem cultura vie!”. Seara va cuprinde un recital al pianistei Raluca Stirbăț și un workshow teatral susținut de actorul Adrian Păduraru.

Raluca Știrbăț s-a născut la Iași și a debutat la vârsta de zece ani pe scena Filarmonicii Moldova din Iaşi sub bagheta lui Ion Baciu. Este câștigătoarea premiilor I la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale. Raluca Știrbăț și-a susținut teza de doctorat cu tema „Creaţia pentru pian a lui George Enescu” și este inițiatoarea campaniei de salvare a casei Enescu din Mihăileni, jud. Botoșani. Pentru meritele artistice excepționale și pentru angajamentul social, Ministerul de Interne al Austriei i-a acordat în martie 2013 titlul de „Mesager al integrării”, iar Fundația Pro Patrimonio statutul de Membru de onoare. Raluca Stirbăț a fost desemnata de publicul Radio Romania Muzical interpreta discului de muzică clasică al anului 2015 în România și va primi și premiul „Iosif Sava” la Gala premiilor Radio România Cultural.

Adrian Păduraru este un actor cu o vastă activitate în cinematografie, teatru și televiziune. A debutat în teatru la vârsta de 21 de ani, când abia terminase primul an de studiu la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) București, cu un rol de soldat în piesa de teatru „Diavolul și Bunul Dumnezeu”, de Jean-Paul Sartre, în regia lui Silviu Purcărete.

Daniel Șandru, directorul revistei TIMPUL: „Anul acesta, pe 15 martie, aniversăm 140 de ani de la apariția publicației noastre. Situați în prezent, privim cu reverență spre trecut, pentru a le mulțumi tuturor celor care au asigurat, de-a lungul vremurilor, existența spiritului acestei publicații, dar ne îndreptăm, totodată, privirea optimistă către viitor. Recunoștința noastră se îndreaptă, de asemenea, către toți colaboratorii revistei și către partenerii acesteia. La mulți ani!”

Evenimentul va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iași, marți, 15 martie, începând cu ora 19:00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Anunţ postat cu acordul editurii.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu