Treceți la conținutul principal

Începe Concursul de Debut „Adenium Start”

Pe data de 1 februarie 2016, Adenium dă startul celei de-a IV-a ediții a Concursului de Debut pe care îl organizează anual. Intitulat „Adenium START”, acesta se adresează tuturor autorilor de limbă română, cu domiciliul în țară și străinătate, care nu au publicat nicio carte până acum, în niciun domeniu și în niciun format (print, e-book sau PDF).


COMUNICAT DE PRESĂ
RUPEȚI RÂNDURILE!
Începe Concursul de Debut „Adenium Start”

Scopul Concursului de Debut „Adenium Start” este acela de a descoperi autori valoroși, care încă nu au avut șansa de a-și publica lucrările. Ca urmare a câștigării celor trei ediții de până acum ale concursului, au apărut și au fost lansate următoarele volume, aparținând unor genuri diferite: „Laptele negru al mamei” (Cosmin Leucuța), „Varză” (Beatris Serediuc), „Maldororiana” (Ana Ionesei), „Desant 2013” (antologie lirică), „E-xilul colecționarei de fluturi” (Adriana Noxi Rotaru), „De unde stau eu pot vedea cerul” (Ioana Duță), „Flăcări, foc, arderi interioare în raportul verbal-vizual” (Simona Ardelean), „Funeral of hearts” (Edith Negulici), „Secretul fetei frumoase” (Dorina-Grațiela Aolăriți), „Vrum-vum” (Cristina Frîncu).

Urmăriți pagina de internet a concursului și pagina de facebook Adenium pentru a afla toate detaliile legate de „Adenium Start”.

Regulamentul Concursului de Debut „Adenium Start”

Pe data de 1 februarie 2016, Adenium dă startul celei de-a IV-a ediții a Concursului de Debut pe care îl organizează anual. Intitulat „Adenium START”, acesta se adresează tuturor autorilor de limbă română, cu domiciliul în țară și străinătate, care nu au publicat nicio carte până acum, în niciun domeniu și în niciun format (print, e-book sau PDF). Secțiunile concursului sunt: Proză, Poezie și Literatură pentru copii.

Înscrierea în concurs presupune trimiterea unui colet pe adresa editurii (Aleea Copou, nr. 3, 700460, Iași, România) care va conține două plicuri. În primul plic se va afla manuscrisul în format print și electronic (CD, memory stick etc.), care va fi „semnat” cu un motto. Al doilea plic va conține datele de identificare ale concurentului (nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresă de e-mail), iar pe acest plic va fi menționat, de asemenea, mottoul cu care este „semnat” manuscrisul.

Editura va selecta cele mai bune manuscrise pentru fiecare secțiune din concurs. Ulterior, manuscrisele pentru secțiunile Poezie și Proză vor fi supuse atenției unui juriu național, alcătuit din scriitori și critici literari. Un alt juriu specializat va evalua propunerile din domeniul literaturii pentru copii.

Vor fi declarate câștigătoare volumele care vor obține cel mai mare punctaj acordat de membrii juriilor, iar editarea lor va începe imediat după anunțarea învingătorilor.

Manuscrisele pot fi trimise în perioada 1 februarie – 30 iunie 2016 (data poștei). Finaliștii vor fi anunțați în jurul datei de 1 august, iar câștigătorii, în jurul datei de 1 septembrie.

Volumele câștigătoare vor fi lansate în cadrul Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS, care se va desfășura la București în luna noiembrie 2016.
 
Anunţ publicat cu acordul editurii Adenium. 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu