Treceți la conținutul principal

Bradul cu povești: 8.000 de volume, trei bibliotecari şi multă muncă

O bibliotecă de la malul mării se laudă cu cel mai mare brad din România realizat din cărţi. Pentru ridicarea bradului de trei metri a fost nevoie de aproape opt mii de volume, trei bibliotecari ingenioşi şi multe ore de muncă.

Trei voluntari ai Bibliotecii Colorate din Constanţa au muncit 20 de ore la ridicarea bradului din cărţi. Fiecare volum a fost aşezat cu grijă, până ce construcţia a atins înălţimea de trei metri.

„Realizarea acestui brad a durat patru zile, cu aproximaţie 5 ore în fiecare zi”, spune Radu Niculescu, bibliotecar voluntar.

„Bradul Colorat, pentru că aşa îi spunem noi, are peste 7.000 de cărţi, între 7.000 şi 8.000 de cărţi, asta din diferenţa cărţilor pe care nu le mai avem în bibliotecă”, spune Victor Maxim, fondatorul Bibliotecii Colorate.

În brad se găsesc volume de literatură şi tratate din diferite domenii.

Nu am mai văzut niciodată, e prima oară în viaţa mea când văd aşa ceva şi chiar îmi place, fiind o cititoare înrăită să văd aşa ceva. Cred că aş face şi acasă, dar nu am atâtea cărţi”, spune o vizitatoare a bibliotecii.

Biblioteca Colorată din Constanţa a fost deschisă anul trecut, în luna noiembrie, şi este proiectul unei organizaţii nonguvernamentale. A început cu 15.000 de cărţi donate de edituri sau de cititori.

sursa + stire: digi24.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu