Treceți la conținutul principal

Volumul "Cavalerul celor Şapte Regate", de George R. R. Martin, lansat pe 6 octombrie

Image result for "Cavalerul celor Şapte Regate"Volumul de povestiri "Cavalerul celor Şapte Regate", scris de George R. R. Martin, a cărui acţiune o precede pe cea din seria fantasy "Cântec de gheaţă şi foc", va fi lansat la nivel internaţional pe 6 octombrie.

Ediţia românească tradusă la editura Nemira apare în librării simultan cu cea în limba engleză, astfel încât cititorii români se vor bucura de carte odată cu cei din SUA, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Acţiunea din cele trei nuvele care alcătuiesc "Cavalerul celor Şapte Regate", adunate pentru prima dată într-un singur volum, are loc cu un secol înainte evenimentelor din "Urzeala tronurilor", în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Încă mai trăiesc oameni care au văzut dragonii zburând deasupra oraşelor distruse. Iar Westeros este plin de urzeli regale, rivalităţi, dar şi de eroi.

Înainte de Tyrion Lannister şi Podrick Payne, au fost Dunk şi Egg. Ser Duncan cel Înalt, un cavaler novice, dar curajos, îşi întrece rivalii cel puţin prin statură, dacă nu prin experienţă. Alături de el se află varianta lui în miniatură, Egg, al cărui nume adevărat (ascuns de toţi cei pe care-i întâlnesc) este Aegon Targaryen. Deşi eroi mai neverosimili nu se găsesc în tot Westerosul, cei doi au în faţa lor aventuri extraordinare, în mijlocul intrigilor regale, al răufăcătorilor şi al celor înnebuniţi după putere.

George R. R. Martin s-a născut în 1948, la New Jersey, şi a absolvit jurnalismul cu summa cum laude la Northwestern University, Illinois. În anii 1970, George R. R. Martin a scris o serie de nuvele, printre care şi "Regii nisipurilor" (1979), pentru care i-au fost decernate premiile Hugo şi Nebula, apoi a continuat cu romane SF, fantasy şi horror. În anii '80 a fost producător şi scenarist în televiziune, editor al seriei "Twilight Zone" la CBS Television şi producător al filmului "Beauty and the Beast". Nuvela "Zburătorii Nopţii", care dă şi titlul volumului publicat în anul 1985, a fost ecranizată. În 1996, Martin a început să scrie seria fantasy "Cântec de gheaţă şi foc" (din care la editura Nemira au apărut "Urzeala tronurilor", "Festinul Ciorilor", "Iureşul săbiilor", "Încleştarea regilor" şi "Dansul dragonilor").

de Dorina Calin
sursa: mediafax.ro 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu