Treceți la conținutul principal

Înscrieri la concursul pentru cei mai buni tineri ziariști

În următoarele două săptămâni, ziariștii sub 35 de ani își pot înscrie cele mai bune articole publicate în 2014 și în primele opt luni ale anului curent la concursul Tânărul Jurnalist al Anului. 

Freedom House România a reușit să adauge în 2015 la secțiunile clasice — Justiție și Stat de drept, Actualitate internă, Economie și Mediu — o nouă secțiune cerută de public și vitregită de mulți patroni de publicații — Investigații.

Câștigătorii fiecăreia dintre aceste cinci secțiuni vor fi premiați cu câte 1.000 euro.
Astfel, organizatorii concursului pentru tinerii ziariști vor să recunoască și să îi recompenseze pe măsură atât pe tinerii ziariști care urmăresc în mod curent evoluția justiției în România (activitatea parchetelor, evoluția dosarelor de corupție.

Și crimă organizată în instanțe, amenințările la adresa statului de drept, schimbările legislative care afectează activitatea instituțiilor fundamentale ale statului etc.) și care se vor putea înscrie la Justiție și Stat de drept, cât și pe aceia care realizează efectiv investigații — cu accent pe anchetele privind evaziunea fiscală, contrabanda și spălarea de bani — ce își vor putea înscrie cele mai bune articole la Investigații.

O altă noutate față de edițiile precedente este înscrierea în concurs a articolelor recente. Vor fi luate în considerare și articolele publicate anul acesta, până în 31 august 2015, nu doar cele de anul trecut (ca în cazul celor 15 ediții anterioare).

Și o ultimă surpriză... deocamdată. Ceremonia de premiere va avea loc în cadrul celei mai mari conferințe media din regiune — Forumul Media Europa de Sud-Est — care se va desfășura anul acesta la București, în 5-6 noiembrie 2015.

Ediția din 2015 a concursului Tânărul Jurnalist al Anului se desfășoară cu ajutorul sponsorilor UniCredit Bank, Eco-Rom Ambalaje, Alexandrion, Polisea și Antalis, și cu susținerea Programului Media Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer și The Group.

Data limită de înscrieri este 19 octombrie 2015.

Informații suplimentare pe pagina special dedicată concursului, freedomhouse.ro/tja
 
Freedom House Romania

sursa: agerpres.ro 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu