Fragment gratuit: O istorie secretă a Ţării Vampirilor. (I) Cartea Pricoliciului de Adina Popescu

o-istorie-secreta-a-tarii-vampirilor-i-cartea-pricoliciului--15769Titlu: O istorie secretă a Ţării Vampirilor. (I) Cartea Pricoliciului
Autor: Adina Popescu
Ilustraţii: Amalia Dulhan
Publicată în august 2015
ISBN 978-606-8620-46-6
440 pagini, hardcover, 140x205

Marele Premiu al concursului de creaţie literară Trofeul Arthur 2013 

Cartea Pricoliciului este cel dintâi volum al trilogiei fantastice O istorie secretă a Ţării Vampirilor, o serie ce îşi propune să salveze mituri şi personaje sortite să dispară, dacă nu sunt povestite.

Uitaţi de toată lumea, Greuceanu, Pipăruş-Petru, Sfânta Miercuri, Ileana Cosânzeana sau Zmeul Tase au o viaţă banală care numai de basm nu este. În Ţara Vampirilor, vampirii sunt scoşi în afara legii, Împăraţii confundă prezentul cu trecutul, iar Preşedintele e speriat de o carte cu pagini albe care-i ameninţă viitorul.

Într-o lume în care se face contrabandă cu Apă Vie şi nu mai există fericire până la adânci bătrâneţi, Pricoliciul a uitat cine este. Nevoit să-şi părăsească grota, porneşte la drum şi ajunge să fie implicat în poveştile altora – iar în cele din urmă descoperă că nu poate scăpa de Sfârşit decât dacă înţelege în ce măsură se întreţese povestea lui cu iţele Basmului.

DESCARCĂ AICI UN FRAGMENT GRATUIT 

Scris de