Treceți la conținutul principal

Un suedez face vanzari record cu o carte ce promite ca poate adormi copii in doar cateva minute

Iepurele care-si doreste sa adoarmaPe Amazon UK cea mai vanduta carte este una neobisnuita, fiind o carte pentru copii, de numai 26 de pagini, carte ce promite ca va face ca cei mici sa adoarma in doar cateva minute. Se numeste "Iepurele care-si doreste sa adoarma" si este scrisa de un suedez care spune ca a folosit "tehnici psihologice sofisticate". Cartea contine in text o serie de indicatii pentru parintii care, citindu-le povestea copiilor, trebuie sa caste des si sa citeasca anumite cuvinte intr-un mod cat se poate de calm, scrie The Telegraph. Jumatate dintre review-urile de pe Amazon sunt elogioase, insa aproape o treime dintre cumparatori se arata total dezamagiti.

Cartea scrisa de Carl-Johan Forssen Ehrlin are 26 de pagini si urmareste povestea unui iepure care intalneste personaje precum Unchiul-Cascat si Bufnita Somnoroasa. Autorul spune ca utilizeaza tehnici psihologice sofisticate care vor actiona asupra subconstientului copilului, determinandu-l sa adorma in cateva minute.

Practic, parintii citesc povestea, iar cartea le da in text indicatii "regizorale": sa caste des, sa citeasca foarte calm anumite cuvinte scrise cu "italice". Autorul spune ca modul in care cartea este construita ii ajuta pe copii sa se relaxeze, sa se concentreze la subiect , sa se integreze cu povestea si sa adoarma odata cu personajul principal.

Forssen Ehrlin spune ca a lucrat mai bine de trei ani la carte, dar se arata foarte multumit de rezultat.

Pe Amazon UK cartea este best-seller si are, pana in prezent, 69 de review-uri, dintre care 32 au dat maximul de cinci stele, iar 18 au dat minimul de o stea. Parerile sunt impartite: cei multumiti se arata impresionati de carte si spun ca a avut efect, iar copii au adormit in cateva minute.

Cei care au dat calificativul minim spun ca nu a avut niciun efect cartea si ca micutii s-au zvarcolit in pat sau au dat semne ca povestea ii plictiseste ingrozitor. Cartea a fost tradusa in sapte limbi si costa aproximativ 6 lire sterline.

Titul original este: The Rabbit Who Wants To Fall Asleep: A New Way Of Getting Children To Sleep.

de Vlad Barza     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu