Treceți la conținutul principal

Strada Armeneasca intra in festival intre 7 si 9 august

In perioada 7-9 august 2015 se desfasoara cea a III-a ediție a Festivalului Strada Armenească, eveniment ce va avea loc în cadrul complexului armenesc (curtea interioară a Bisericii Armenești, sediul Uniunii Armenilor din România, Muzeul Dudian, Centrul Cultural Armean și Strada Armenească).

Prin acest festival stradal se doreşte promovarea culturii şi tradiţiei armeneşti. Între 7 si 8 august cultura armeană va fi prezentată într-un mod interactiv şi plăcut, adresându-se tuturor bucureştenilor şi celor din împrejurimi care îşi doresc să vadă Strada Armenească prinzând viaţă. În cadrul festivalului vor avea loc concerte de muzică tradiţională şi modernă, spectacole de dans, ateliere de caligrafie şi creaţie, acte de magie stradală şi multe alte activităţi recreative.

Vizitatorii vor putea gusta bucate armeneşti în cadrul restaurantului cu specific şi vor putea savura tradiționala cafea la nisip. De asemenea, locuitorii capitalei vor avea ocazia de a descoperi o mică parte din Armenia în cadrul bazarului, de unde îşi vor putea achiziţiona bijuterii, obiecte de ceramică, ţesături armeneşti, obiecte handmade, dar şi cărţi, icoane sau ilustraţii cu motive armeneşti. Nu vor lipsi nici activitățile dedicate celor mici, aceștia fiind invitați să participe la ateliere precum: pictură, creaţie şi imaginaţie, lego mecanic, 3D printing etc, în spațiul amenajat pentru ei.

Scopul acestui eveniment este de a reaminti publicului bucureștean aportul adus de membrii comunității armene din București în decursul istoriei, la dezvoltarea orașului, din punct de vedere religios, cultural, stiințific, și politic. Acest festival este de asemenea o ocazie prielnică pentru a prezenta publicului român tradițiile și obiceiurile poporului armean. Participanții la acest eveniment vor putea vizita Muzeul și Biblioteca Dudian şi Biserica Armeană din București. Expoziția permanentă a muzeului cuprinde cărţi, manuscrise și obiecte de cult deosebit de importante și valoroase.

În cadrul celei de-a treia editii, publicul va putea admira două expoziţii unicat, Postcrossing, expoziţie de cărţi poştale primite din întreaga lume şi „Discover Armenia”, expoziţie internaţională de fotografie, cu imagini din Armenia şi diaspora, pe mai multe tematici.

Pe lângă tradițiile armenești, publicul bucureștean se va putea familiariza și cu obiceiurile celorlalte minorități invitate: Uniunea Elenă, Federația Comunităților Evreiești și Partida Romilor PRO EUROPA.

Festivalul se va desfăşura vineri, 7 august între orele 18:00 – 22:00, sâmbătă, 8 august între 10:00 – 22:00 şi duminică, 9 august între 10:00 – 22:00.

Accesul este gratuit.

Evenimentul este organizat de Uniunea Armenilor din România şi Armenian Youth Organization (AYO).

de D.S.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>