Treceți la conținutul principal

Salonul de carte si muzica din Sinaia, editia a V-a, intre 12 si 15 august

Image result for Salonul de carte si muzica din SinaiaEditia a V-a a Salonului de carte si muzica de la Casino Sinaia, ce se va desfasura intre 12-15 august 2015, se bucura de un interes deosebit, deoarece prilejuieste etalarea de produse culturale de valoare atat din partea structurilor de profil, cat si a invitatilor speciali.

In cadrul Salonului vor fi prezenti peste 40 de expozanti un grup compact fiind alcatuit din reprezentantii a 16 comunitati etnice: Uniunea Bulgara din Banat Romania, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, Uniunea Croatilor din Romania, Uniunea Elena din Romania, Asociatia Italienilor din Romania RoAsit, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, Uniunea Polonezilor din Romania “Dom Polski”, Asociatia partida Romilor  Pro Europa, Comunitatea rusilor Lipoveni din Romania, Uniunea Sarbilor din Romania, Uniunea Democrata Turca din romania, Uniunea Ucrainenilor din Romania, Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania, Asociatia Macedonenilor din Romania, Uniunea Culturala a Rutenilor din Romania, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, informeaza organizatorii.

Din bogatul program de evenimente au fost selectate dansurile populare ale grecilor si ucrainenilor, melodiile la voce si chitara, precum si alte momente artistice ale polonezilor, duetul de muzica traditionala al rusilor lipoveni etc.

De la Salon nu va lipsi spectacolul lecturii si al evocarilor cu oameni de teatru, reprezentat de momentul cultural-artistic”Teatru, poezie, amintiri”, susținut de actorii Ioana Calotă (Teatrul Nottara), Julieta Strâmbeanu Weigel (Teatrul de Comedie), Profira Serafim (Teatrul Bulandra), Puiu Mărgescu (Teatrul Al. Davila, Pitești), si scriitoarele Coca Popescu si Elena Armenescu. Amfitrioni:  Vasile Manta, regizor și Dinu Grigorescu (dramaturg, critic teatral, poet și jurnalist cultural).

Zilnic, sinaienii, in baza prezentarii CI/Buletin sau a carnetului de elev vor avea oportunitatea de a achizitiona orice carte  cu reducere de până la 50%, valabila la cumpararea a cel putin 2 titluri. Totodata, vizitatorii vor putea  castiga o carte/CD gratuit daca vor raspunde corect la intrebari de cultura generala legate de Sinaia, iar  in foisorul din parc se vor lectura povesti pentru copii. Cel mai atent copil, dupa ce raspunde la  intrebari despre cele citite, primeste premiu cartea respective.

Potrivit organizatorilor, editurile Corint, RAO, Humanitas, All, Orizonturi, Niculescu, DPH, Carminis, Integral, Marabooks, Editura MAI, Byton, Coloritoria, OSIM, Vacante la tara etc. vor fi prezente in cadrul Salonului de carte Sinaia 2015.

Evenimentul este organizat de Amplus International Ltd. si Primăria Sinaia, in parteneriat cu Departamentul pentru Relatii Interetnice al Guvernului Romaniei și cu Asociația Socio-culturala “Prahova Excelsior”
Program de vizitare: miercuri-vineri: 11.00-20.00; sâmbătă: 10.00-14.00
Intrarea publicului este liberă.

de D.S.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu