Treceți la conținutul principal

Festivalul naţional de poezie „Nicolae Labiş"

Imagini pentru Festivalul naţional de poezie „Nicolae Labiş" 2015Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Colegiul Tehnic „Petru Muşat", Muzeul Bucovinei şi Primăria comunei Mălini, organizează, în perioada 25 - 27 septembrie, la Suceava şi Mălini, cea de-a XLVII-a ediţie a Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş".

Lucrările vor fi trimise până la data de 31 august (data poştei) 

La festivalul-concurs care îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie pot participa autori care nu au depăşit vârsta de 30 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial şi nu au obţinut Marele Premiu la ediţiile precedente ale concursului.

Potrivit regulamentului, sunt acceptate în concurs lucrări scrise cu diacritice, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare.

Lucrările, dactilografiate în cinci exemplare, vor fi expediate pe adresa: Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, Str. Universităţii nr. 48, Suceava, 720228, cu menţiunea „pentru Festivalul naţional de poezie ”.

Lucrările vor fi trimise până la data de 31 august a.c. (data poştei) şi vor purta în loc de semnătură un motto ales de autor. În coletul poştal va fi introdus un plic închis (având acelaşi motto), care va conţine CV-ul autorului, în care se va specifica în mod obligatoriu numele şi prenumele, locul şi data naşterii, studiile, activitatea literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică.

Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci - maximum zece poezii.

Lucrările nu se returnează, urmând să intre în patrimoniul concursului „Nicolae Labiş", iar laureaţii vor fi publicaţi în „Caiete mălinene", volum editat pe suport electronic de Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava.

Juriul va acorda premii în valoare totală de 2.500 de lei

Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 20 septembrie a.c., pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, precum şi la manifestările prilejuite de finalizarea concursului, care vor avea loc la Suceava, Fălticeni şi Mălini între 25 şi 27 septembrie.

Manifestările vor consta în lansări de carte, conferinţe literare, expoziţii, şezători literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee şi monumente de artă din judeţ, realizate cu participarea membrilor juriului şi a altor personalităţi literare.

Organizatorii asigură masa şi cazarea invitaţilor. În eventualitatea în care laureaţii doresc să fie însoţiţi şi de alte persoane, acestea trebuie să-şi suporte integral toate cheltuielile, iar organizatorii trebuie anunţaţi până cel mai târziu la data de 22 septembrie, pentru a face rezervările necesare.

Juriul concursului va fi alcătuit din critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda premii în valoare totală de 2.500 de lei, acoperite financiar de Centrul Cultural Bucovina şi Muzeul Bucovinei: Marele premiu „Nicolae Labiş" - 1.000 de lei, Premiul I - 600 de lei, Premiul II - 500 de lei şi Premiul III - 400 de lei.

Vor fi acordate, în funcţie de posibilităţi, şi premii ale unor reviste literare. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel 0745-773.290, persoană de contact Carmen Veronica Steiciuc.

de
sursa: monitorulsv.ro 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu