Elevii români au obţinut două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au obţinut două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, unul dintre aceştia primind şi premiul pentru "Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect", a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei.

Una dintre medalii a fost câştigată de Dan Mircea Mirea, absolvent al Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, medaliat cu aur la ediţia precedentă, dar şi la recent încheiata Olimpiadă Internaţională de Biologie. La Olimpiada Internaţională de Lingvistică, Dan Mircea Mirea a obţinut şi premiul pentru "Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect".
Medalie de argint a obţinut şi Teodora-Elena Solovan, elevă la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava.

Din lotul României au mai făcut parte medaliatul cu argint din 2014, Vlad Neacşu, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Denisa Apetroaiei, elevă la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

Image result for Elevii români au obţinut două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică Olimpicii au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. Lotul olimpic al României a participat pentru a treia oară la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.Ministerul Educaţiei a precizat că Olimpiada Internaţională de Lingvistică, una dintre cele 12 olimpiade de ştiinţe, este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia a XIII-a a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, desfăşurată în perioada 20-24 iulie, la Blagoevgrad, în Bulgaria, au participat echipe din 29 de ţări: Australia, Bangladesh, Bugaria, Canada, China, Cehia, Estonia, Franţa, Ungaria, India, Irlanda, Islanda, Japonia, Kazahstan, Lituania, Olanda, Polonia, România, Rusia, Singapore, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Anglia şi Statele Unite ale Americii.

de Aurelia Alexa - Mediafax