Treceți la conținutul principal

Elevii români au obţinut două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au obţinut două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, unul dintre aceştia primind şi premiul pentru "Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect", a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei.

Una dintre medalii a fost câştigată de Dan Mircea Mirea, absolvent al Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, medaliat cu aur la ediţia precedentă, dar şi la recent încheiata Olimpiadă Internaţională de Biologie. La Olimpiada Internaţională de Lingvistică, Dan Mircea Mirea a obţinut şi premiul pentru "Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect".
Medalie de argint a obţinut şi Teodora-Elena Solovan, elevă la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Suceava.

Din lotul României au mai făcut parte medaliatul cu argint din 2014, Vlad Neacşu, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Denisa Apetroaiei, elevă la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

Image result for Elevii români au obţinut două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică Olimpicii au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. Lotul olimpic al României a participat pentru a treia oară la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.



Ministerul Educaţiei a precizat că Olimpiada Internaţională de Lingvistică, una dintre cele 12 olimpiade de ştiinţe, este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia a XIII-a a Olimpiadei Internaţionale de Lingvistică, desfăşurată în perioada 20-24 iulie, la Blagoevgrad, în Bulgaria, au participat echipe din 29 de ţări: Australia, Bangladesh, Bugaria, Canada, China, Cehia, Estonia, Franţa, Ungaria, India, Irlanda, Islanda, Japonia, Kazahstan, Lituania, Olanda, Polonia, România, Rusia, Singapore, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Anglia şi Statele Unite ale Americii.

de Aurelia Alexa - Mediafax

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu