Treceți la conținutul principal

Campania „Vreau si eu sa merg la scoala! ”editia a II-a

In perioada 25 august – 30 septembrie 2015, Fundatia Inima de Copil desfasoara campania „Vreau si eu sa merg la scoala!” editia a II-a. Rezultatele de anul trecut, prin care 90 de copii din Galati, Vaslui si comunele Pechea, Liesti, Costache Negri, Frumusita, Grivita, Tepu, Sendreni si Barcea, au putut incepe scoala cu ghiozdane echipate, ne incurajeaza ca si anul acesta, cu sprijinul dumneavoastra, putem sustine macar acelasi numar de copii cat si asigurarea rechizitelor necesare pe parcursul anului scolar. Aceasta actiune este parte a programelor de reducere a riscului de abandon scolar in cazul copiilor ce provin din familii defavorizate.

Vreau si eu sa merg la scoala, ed 2
„Pentru ca nu reuseam sa ajungem cu totii la scoala impartind ghiozdanul si caietele, anul trecut, am primit cate un ghiozdan si rechizite fiecare. De atunci, eu si fratii mei, mergem impreuna la scoala, avem stilouri si caiete fiecare dintre noi si ne straduim sa obtinem note cat mai bune.” Mihai, 11 ani
Situatiea economica precara in care se afla judetul Galati afecteaza drastic copiii limitandu-le educatia si dezvoltarea. Astfel, investitia in educatie consideram a fi cea mai buna interventie anti-saracie.

Donatiile se colecteaza la sediul Fundatiei Inima de Copil, Micro 20, str. Furnalistilor, nr. 24, de luni pana joi, intre orele 09:00-17:00, sau in contul RO 98 RNCB0141032886400001. Pentru mai multe informatii sunati la 0236-312 199, e-mail office@inimadecopil.ro.

Despre Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani din orasul Galati. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii.

Cu foarte putine resurse „voluntarii” au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acelor copii neglijati si uitati. In acel moment viata a 4 dintre ei ai s-a schimbat si au inceput sa locuiasca impreuna cu fondatorii.

Misiunea Inima de Copil incepe atunci cand copiii fara sprijin cauta speranta si ajutor. Programele si activitatile desfasurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar intreaga activitate este concentrata pe interesul si nevoile lor, pe accesul la educatie, pe oferirea de suport medical, consiliere, sprijinirea lor pentru a le vedea realizate visele.

Construim proiecte pe termen lung iar sustinerea programelor desfasurate in colaborare cu institutii, sectorul privat si societatea civila asigura oferirea calitatii si impactul de durata a serviciilor oferite.
In prezent peste 350 de copii si tineri beneficiaza, anual, direct de programele Fundatiei Inima de Copil.

Afla mai multe:
www.inimadecopil.ro
https://www.facebook.com/pages/Fundatia-Inima-de-Copil/541579962541619

Autor: Florin Ghinda

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu