Biblioteca "Undercloud" de la Muzeul Ţăranului: peste 40 de cărţi pot fi împrumutate cu buletinul

Image result for cross undercloudAproximativ 30 de persoane au participat, sâmbătă, la crosul cultural inedit ce a dat startul Festivalului de Teatru Independent Undercloud 2015, şi, ca urmare a acestui eveniment, s-au strâns peste 40 de cărţi pentru înfiinţarea unei biblioteci ce va funcţiona la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Festivalul de Teatru Independent Undercloud a debutat sâmbătă, la ora 10.00, cu un cros cultural, pe traseul Arcul de Triumf - Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti. Scopul a fost înfiinţarea unei biblioteci "Undercloud", care va funcţiona pe perioada festivalului, dar şi după încheierea acestuia, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român, iar cărţile vor putea fi împrumutate de persoanele interesate pe baza buletinului, după cum au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii festivalului.

La cros, al cărui start l-a dat fosta gimnastă Andreea Răducan, au participat aproximativ 30 de persoane, care au donat peste 40 de cărţi, pe care proprietarii lor le-au considerat semnificative pentru cultura lor şi a celorlalţi - de la "Fraţii Karamazov", de Fiodor Dostoievski, "Moby Dick", de Herman Melville, "Pasărea spin", de Colleen McCullough, până la "Muzeul inocenţei", de Orhan Pamuk, "Poezii", de George Coşbuc, şi "În căutarea fericirii", de Bertrand Russell.

Crosul, iniţiat de Chris Simion, preşedintele festivalului, şi Valeria van Groningen, multiplă campioană olimpică, a fost organizat de Undercloud, împreună cu Asociaţia Bucharest Running Club, şi a fost susţinut de Raiffeisen Bank.

Spectacole de teatru independent, spectacole-lectură, lansări de carte, conferinţe, ateliere, o terasă neconvenţională şi un cros cultural inedit sunt câteva dintre propunerile din acest an ale Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud, ce se va desfăşura în perioada 22-31 august, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Mai multe detalii despre programul festivalului se găsesc pe site-ul oficial www.undercloud.ro.
Undercloud 2015 este finanţat de ArCuB, în cadrul Programului cultural "Eşti Bucureşti" 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti), Ministerul Culturii şi Cultelor şi Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

scrisă de Dorina Calin
sursa: mediafax.ro