Treceți la conținutul principal

Biblioteca "Undercloud" de la Muzeul Ţăranului: peste 40 de cărţi pot fi împrumutate cu buletinul

Image result for cross undercloudAproximativ 30 de persoane au participat, sâmbătă, la crosul cultural inedit ce a dat startul Festivalului de Teatru Independent Undercloud 2015, şi, ca urmare a acestui eveniment, s-au strâns peste 40 de cărţi pentru înfiinţarea unei biblioteci ce va funcţiona la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Festivalul de Teatru Independent Undercloud a debutat sâmbătă, la ora 10.00, cu un cros cultural, pe traseul Arcul de Triumf - Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti. Scopul a fost înfiinţarea unei biblioteci "Undercloud", care va funcţiona pe perioada festivalului, dar şi după încheierea acestuia, în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român, iar cărţile vor putea fi împrumutate de persoanele interesate pe baza buletinului, după cum au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii festivalului.

La cros, al cărui start l-a dat fosta gimnastă Andreea Răducan, au participat aproximativ 30 de persoane, care au donat peste 40 de cărţi, pe care proprietarii lor le-au considerat semnificative pentru cultura lor şi a celorlalţi - de la "Fraţii Karamazov", de Fiodor Dostoievski, "Moby Dick", de Herman Melville, "Pasărea spin", de Colleen McCullough, până la "Muzeul inocenţei", de Orhan Pamuk, "Poezii", de George Coşbuc, şi "În căutarea fericirii", de Bertrand Russell.

Crosul, iniţiat de Chris Simion, preşedintele festivalului, şi Valeria van Groningen, multiplă campioană olimpică, a fost organizat de Undercloud, împreună cu Asociaţia Bucharest Running Club, şi a fost susţinut de Raiffeisen Bank.

Spectacole de teatru independent, spectacole-lectură, lansări de carte, conferinţe, ateliere, o terasă neconvenţională şi un cros cultural inedit sunt câteva dintre propunerile din acest an ale Festivalului Internaţional de Teatru Independent Undercloud, ce se va desfăşura în perioada 22-31 august, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

Mai multe detalii despre programul festivalului se găsesc pe site-ul oficial www.undercloud.ro.
Undercloud 2015 este finanţat de ArCuB, în cadrul Programului cultural "Eşti Bucureşti" 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti), Ministerul Culturii şi Cultelor şi Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

scrisă de Dorina Calin
sursa: mediafax.ro 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu