Treceți la conținutul principal

Iniţiativă inedită: Un muzeu din Los Angeles transformă opere de artă clasice în meme-uri

Imagini pentru classical art memesUn muzeu de artă din Los Angeles transformă opere de artă clasice în meme-uri, pe care le distribuie pe platforma de socializare Snapchat, pentru ca internauţii tinerii să vadă şi să cunoască lucrări importante aflate în patrimoniul acestei instituţii culturale, informează independent.co.uk.

Lucy Redoglia, care se ocupă de buna funcţionare a conturilor pe care Los Angeles County Museum of Art (LACMA) le deţine pe reţelele de socializare, a ataşat cuvintele "Mmbop, ba duba dop" - o aproximare a versurilor cântecului “MMMBop", unul dintre cele mai enervante hituri din anii 1990, lansat de trupa pop rock americană Hanson - unei fotografii ce prezintă pictura "Three Young Musicians", realizată de artistul francez Antoine Le Nain, în 1630, şi a distribuit-o pe Snapchat, o platformă de socializare online, ai cărei utilizatori au, în medie, vârsta de 18 ani. Astfel, a rezultat un meme (o imagine reprezentativă pentru o atitudine, mod de a gândi, reacţiona, n.r.), care a fost vizualizat de peste 60.000 de ori pe Snapchat, dar a fost distribuit şi pe alte platforme online, precum Twitter şi Facebook.

Lucy Redoglia încearcă, prin intermediul reţelelor de socializare, să apropie tinerii de arta clasică. Ea distribuie pe internet câte trei astfel de meme-uri pe săptămână, fiecare fiind realizat dintr-o fotografie a unei opere de artă aparţinând colecţiei muzeului, ce cuprinde apoximativ 120.000 de lucrări, şi o frază din cultura pop.

De exemplu, o pictură ilustrând două tinere femei, realizată de artistul eneglez Thomas Sully (1783 - 1872), a fost asociată cu textul "Stop trying to make fetch happen" - din filmul "Fete rele/ Mean Girls"(2004). Totodată, tabloul "Portrait of Pieter Tjarck", de Frans Hals, a fost "îmbunătăţit" cu o pereche de ochelari de soare şi textul "Deal with it".

Majoritatea galeriilor de artă folosesc tot mai mult reţele de socializare, dar faptul că muzeele abordează cu umor mediatizarea propriilor colecţii pentru a atrage un public tânăr este încă un teritoriu puţin exploatat, potrivit independent.co.uk.

de Dorina Calin
sursa: mediafax.ro 

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu