Treceți la conținutul principal

Ediţia europeană a revistei Newsweek ar putea fi închisă

Image result for european newsweekEdiţia europeană a săptămânalului Newsweek, unul dintre cele mai prestigioase branduri din presa scrisă la nivel mondial, ar putea fi închisă la doar 18 luni după lansarea sa, potrivit politico.eu.

IBT Media, care deţine publicaţia Newsweek, a abandonat planurile privind dezvoltarea ediţiei europene a publicaţiei, această măsură având la bază eficientizarea costurilor, a relatat politico.eu, citând trei surse apropiate companiei.

Ediţia europeană a Newsweek a funcţionat ca o entitate independentă, fiind editată de o echipă de jurnalişti cu sediul în Londra, coordonată de redactorul-şef Richard Addis, care însă şi-a dat demisia din această funcţie.

Cei opt jurnalişti care lucrau la versiunea tipărită a ediţiei europene a Newsweek ar putea să îşi piardă locurile de muncă. În schimb, un număr similar de angajaţi care lucrează pentru site-ul european al Newsweek ar urma să îşi continue activitatea, conform surselor citate.

După demisia lui Richard Addis, ediţia europeană a Newsweek va fi editată direct de la sediul central al publicaţiei, aflat în New York, şi coordonată de redactorul-şef al ediţiei americane, Jim Impoco.

Decizia de a restructura ediţia europeană a Newsweek vine la doar trei luni după ce IBT Media a anunţat că are planuri pentru dezvoltarea acestei publicaţii, care ar fi urmat să aibă un nou design şi noi colaboratori.

De cealaltă parte, citaţi de theguardian.com, reprezentanţii companiei IBT Media au susţinut că ediţia Newsweek dedicată regiunii EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) va fi supusă doar unor schimbări şi nu se va închide.

Aceştia au confirmat însă că, după demisia lui Richard Addis, publicaţia europeană a Newsweek este editată, în SUA, de Jim Impoco.

"Am simţit că acesta a fost un moment important pentru a crea o platformă editorială unificată, astfel încât să avem tot conţinutul Newsweek sub coordonarea lui Jim", a declarat Johnathan Davis, directorul de conţinut al IBT Media.

Un nou şef editorial al echipei din Londra a Newsweek va fi numit în următoarea perioadă, iar site-ul european al publicaţiei va continua să funcţioneze, au mai spus reprezentanţii IBT Media.

IBT Media, care deţine site-ul International Business Times (ibtimes.com), a cumpărat publicaţia Newsweek de la IAC/InterActiveCorp, în 2013. Ediţia europeană a revistei a fost lansată în martie 2014, însă această versiune nu a reuşit să atragă suficiente venituri din publicitate. Veniturile din abonamente, în ciuda tirajului care ar fi de 70.000 de copii în Europa, au fost de asemenea dezamăgitoare, potrivit unei surse citat de theguardian.com.

Fondat în 1933, de un fost jurnalist al publicaţiei Time, Thomas J.C. Martyn, şi preluat de Washington Post în 1961, săptămânalul Newsweek este un nume de marcă al presei americane.
Newsweek şi-a încetat apariţia pe print pe 31 decembrie 2012, devenind apoi o publicaţie exclusiv digitală. În martie 2014, Newsweek şi-a reluat apariţia pe hârtie.

Oficialii IBT Media au anunţat în august 2013 că vor prelua marca Newsweek şi operaţiunile în online ale acestei publicaţii de la compania IAC, care deţinea la momentul respectiv revista. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

În 2010, The Washington Post, proprietarul de la momentul respectiv al Newsweek, a vândut publicaţia magnatului media Sidney Harman, care controlează grupul de internet american IAC, pentru 1 dolar.

de Madalina Cerban - Mediafax

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu