O carte de colorat cu pinguini, în topul celor mai deranjante publicații

Image result for and tango makes threeDoi pinguini bărbați care cresc un pui de pinguin. Este rezumatul celei mai controversate cărți de colorat. Cititorii s-au declarat deja deranjați de această povestioară căreia micuții americanilor ar fi trebuit să-i dea culoare.

„And Tango Makes Three” („Împreună cu Tango suntem trei”) s-a clasat pe locul trei în rândul titlurilor care au primit cele mai multe plângeri la Asociația Bibliotecarilor Americani, arată BBC.

Pe primul loc se află „The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian“ („Jurnalul adevărat al unui indian cu jumătate de normă”). Aceasta este povestirea lui Sherman Alexie despre un indian din America de la o școală în care populația majoritară este albă și a fost publicată în 2007.

Iar pe locul doi în clasament este „Real life story” („Poveste de viață”), de Marjane Satrapi, un roman grafic despre o fetiță iraniană din perioada de după Revoluția islamică.

Toate aceste trei titluri împotriva cărora s-au înaintat plângeri scrise pentru a fi scoase din librării sunt apărate de o asociație pentru libertatea de exprimare.

Cât despre povestea pinguinilor gay, este limpede că plângerile reclamă faptul că promovează homosexualitatea.

De altfel, în fiecare an, în jur de 300 de cărți sunt luate în colimatorul cititorilor sensibili.

by  
sursa: greatnews.ro