Treceți la conținutul principal

Concursul de creaţie Locuieşte în poveste – ediţia a patra

Imagini pentru Concursul de creaţie Locuieşte în poveste – ediţia a patraEditura Arthur dă startul unui nou concurs de creație pentru copii! 25 de tineri scriitori sau ilustratori vor avea șansa de a-și vedea lucrările publicate în următorul volum al seriei Cărțile mele intitulat Uite cine vorbește!

Despre ce este vorba ne spune coordonatoarea seriei Cărțile mele, Florentina Sâmihăian:

Am vrea să avem texte în care povestea e spusă de o voce surprinzătoare, neașteptată; de exemplu, un obiect (umbrela unui puști, papucii lui de casă ș.a.m.d.), un animăluț (pisica sau papagalul, dar dacă ele nu vă inspiră, poate fi și un elefant care se îndrăgostește de un flamingo…). Ideea ar fi ca povestea să fie spusă dintr-o perspectivă neașteptată și să construiți cum știți mai bine această perspectivă (puteți s-o anunțați de la început, să oferiți indicii pe parcurs și s-o dezvăluiți în final sau, pur și simplu, să tăceți mâlc în privința celui/celei care spune povestea voastră).

Îți place să scrii sau să desenezi? Atunci poţi participa la concurs pentru a fi chiar tu unul dintre tinerii autori sau ilustratori care vor fi publicaţi în antologia Uite cine vorbește! Juniorii (apariţie: toamna 2015).

Ce trebuie să faci pentru a participa? 

Trimite datele tale şi lucrarea – desenul şi/ sau textul –,  în perioada 1 aprilie – 15 mai,  pe adresa concurs@editura-art.ro împreună cu datele tale de contact, la C.P. 22, O.P. 84, sector 6, Bucureşti şi eşti automat înscris în concurs.

Te poţi înscrie fie la secţiunea de scriere creativă, fie la cea de ilustraţie, fie la ambele secţiuni.

Mai multe despre Condițiile de participare și  Regulament AICI.

Scris de

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>