Bursele Superscrieri – 18 000 de euro pentru realizarea a 9 proiecte jurnalistice

În 2015, Fundația Friends For Friends continua programul de finanțare și suport pentru jurnalismul de calitate  din România. Proiectul Bursele Superscrieri propune autorilor români două teme de interes public: violența domestică și educația formală și oferă 9 burse jurnalistice, fiecare în valoare de 2.000 euro.


Echipele de jurnaliști și fotografi interesați de obținerea unei astfel de Burse sunt invitate să urmărească lansarea celor două programe:
  1. Bursele Superscrieri/Avon, ediția a II-a, pe tema violența domestică, vor fi lansate la începutul lunii aprilie și vor cuprinde 3 burse.
  2. Bursele Superscrieri/BRD, pe tema educația formală, vor fi lansate la începutul lunii mai și vor cuprinde 6 burse.
Pe lângă finanțare, programele includ și sesiuni de mentorat și o serie de trei ateliere de scriere creativă de non-ficțiune, Seminariile Superscrieri, destinate  împărtășirii de bune pratici în domeniu. Ambele vor fi susținute de Mona Dîrțu, jurnalist și editor cu experientă de peste 15 ani în presă.

Mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/Avon și Bursele Superscrieri/BRD vor putea fi urmărite pe site-ul www.ffff.ro/burselesuperscrieri, la momentul lansării programelor.

Scris de