Treceți la conținutul principal

Gală caritabilă, la ONB, pentru artistul Bogdan Nicula, bolnav de scleroză laterală amiotrofică

Gala caritabila, la Opera Nationala, pentru artistul Bogdan Nicula
O gală de balet şi dans contemporan va fi organizată, pe 23 februarie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), pentru ajutarea artistului Bogdan Nicula, care a fost diagnosticat la vârsta de 35 de ani cu scleroză laterală amiotrofică, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

O gală de balet şi dans contemporan va fi organizată, pe 23 februarie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), pentru ajutarea artistului Bogdan Nicula, care a fost diagnosticat la vârsta de 35 de ani cu scleroză laterală amiotrofică, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Gala are ca scop strângerea de fonduri pentru tratamentul de care are nevoie Bogdan Nicula. Sumele din vânzarea biletelor şi donaţiile obţinute vor fi direcţionate către contul deschis pentru Bogdan Nicula.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Mişcarea pentru Balet şi Artele Spectacolului, cu sprijinul Operei Naţionale Bucureşti.

Bogdan George Nicula este absolvent al Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti şi a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Teatru şi Film "I.L. Caragiale" - secţia Coregrafie. După terminarea liceului, a fost angajat la Teatrul de Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, unde a interpretat roluri solistice în balete precum "Lacul lebedelor" şi "Spărgătorul de nuci", dar şi în producţii de dans contemporan, precum "Metropolis", în coregrafia lui Sergiu Anghel, şi "Requiem", în coregrafia lui Gigi Căciuleanu. În anul 2001 şi-a început cariera pe scenele din străinătate ca solist principal al Ballet Mainz, apoi al Ballet am Rhein din Düsseldorf, Germania (director artistic Martin Schläpfer), şi a participat la producţii pentru televiziune ale companiei din Mainz, la Arte, ZDF şi 3sat. În anul 2009, a dansat la evenimentul "1000 Years Dome Mainz", desfăşurat în Domul din Mainz, spectacolul fiind transmis de televiziunea germană naţională ZDF.

În anul 2008 a avut ocazia de a dansa pe scena Teatrului Balşoi din Moscova, la Gala Premiilor "Prix de Benois". În cadrul evenimentului, Bogdan Nicula a prezentat un solo din baletul "Streichquartett", în coregrafia lui Martin Schläpfer.

În luna iulie 2014, cu sprijinul colegilor din Mişcarea pentru Balet şi Artele Spectacolului, Bogdan Nicula a realizat coregrafia şi regia spectacolului "Noi Origini", desfăşurat la Bucureşti.

Patru luni mai târziu, în decembrie 2014, el a descoperit că suferă de scleroza laterală amiotrofică (ALS), o boală de tip neurologic care afectează funcţiile vitale. ALS atacă celulele nervoase care controlează mişcarea voluntară, ceea ce, în timp, face ca mişcarea mâinilor, picioarelor şi a muşchilor să fie extrem de dificilă. Starea lui este destul de gravă, boala avansând de patru ori mai repede decât în mod normal, iar în acest moment este imobilizat, mişcarea membrelor este aproape imperceptibila, dar este lucid şi pozitiv, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, pentru Bogdan Nicula există o şansă minimă, printr-un tratament adecvat şi dacă va putea face faţă drumului către Thailanda, unde are posibilitatea unui transplant de celule stem. Documentaţia medicală a fost trimisă în Thailanda, iar doctorii, după ce au studiat evoluţia bolii lui Bogdan Nicula, au comunicat că pot realiza acest transplant de celule stem. Costul deplasării cu o aeronavă special echipată pentru această situaţie şi al intervenţiei este de cel puţin 50.000 de euro.

Cei interesaţi pot face donaţii pentru ajutarea lui Bogdan Nicula în conturile deschise pe numele mamei acestuia, Stela Nicula: BRD Groupe Societe Generale.Titular Stela Nicula/ cont în lei: RO27BRDE441SV25065844410, cont în euro: RO55BRDE441SV25286444410, Swiftcode: BRDEROBU, Bic code: BRDE.

de Dorina Calin 
sursa

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu