Concurs de debut pentru poezie, proză şi literatură pentru copii

Editura Adenium organizează cea de-a III-a ediţie a Concursului de debut „Adenium Start”, pentru poezie, proză şi literatură pentru copii.

Sloganul concursului, „Rupeți rândurile!”, îi provoacă pe autori să-și afirme originalitatea. Concurenții sunt invitați să expedieze manuscrisele până pe data de 15 mai 2015 (data poștei), pe adresa Editurii Adenium: Aleea Copou nr. 3, Iași, 700460.

Scopul concursului este să descopere și să promoveze autori valoroși, care încă nu au publicat în volum, cărora le oferă şansa să debuteze și sprijinul integral în procesul de promovare (publicitate, serviciu de presă, lansări publice).

Volumele premiate vor fi lansate la Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus”, care se va desfășura toamna la București, iar autorii câștigători (care vor fi anunțați la începutul lunii august) vor primi câte 50 de exemplare din cărțile lor pentru propria activitate de promovare.

Concursul este deschis tuturor autorilor de limbă română, cu domiciliul în țară sau străinătate, care nu au publicat până acum nici o carte, în nici un domeniu.

Coletul de înscriere în concurs va include două plicuri: primul plic va conține manuscrisul în format print și electronic (CD, stick).

Manuscrisele vor fi „semnate” cu un motto care va fi menționat obligatoriu și pe al doilea plic, ce va conține datele de identificare ale concurentului (nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresa de e-mail).

Editura va selecta cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare secțiune din concurs. Ulterior, manuscrisele pentru genurile poezie și proză vor fi supuse atenției unui juriu alcătuit din scriitori și critici literari.

Un alt juriu specializat va evalua propunerile din domeniul literaturii pentru copii.

Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate câștigătoare volumele care vor obține cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor, iar editarea lor va începe imediat după anunțarea învingătorilor.

de
sursa: monitorulsv.ro