Treceți la conținutul principal

Cultură - cel mai căutat cuvânt în dicționarul Merriam-Webster în 2014

Cuvântul 'cultură' a fost cel mai căutat termen în dicționarul Merriam-Webster în anul 2014, a anunțat luni editura care publică dicționarul, scrie agenția UPI.
Foto: (c) merriam-webster.com
 
Compania, cu sediul în Massachusetts, care editează Merriam-Webster, a stabilit că popularitatea cuvântului se datorează numărului mare de căutări care au vizat sloganuri precum 'celebrity culture' (cultura celebrității) sau 'rape culture' (concept atribuit celui de-al doilea curent feminist în care victimele abuzurilor sexuale erau blamate de societate).

'Cultură este un cuvânt pe care ne bazăm din ce în ce mai mult. Ne permite să identificăm și să asociem o idee, chestiune sau grup, cu seriozitate', a declarat Peter Sokolowski, coordonatorul dicționarului Merriam-Webster. 'Vorbim despre cultura unui grup mai degrabă decât să spunem obiceiurile tipice, atitudinile și comportamentele de grup. Credem că folosirea intensă a acestui nou sens al cuvântului cultură este ceea ce a tras atenția oamenilor și a sporit numărul căutărilor'.

'Nostalgie', 'feminism', 'insidios' s-au regăsit în top zece căutări în dicționarul Merriam-Webster.

Luna trecută, 'vape' (a inhala) a fost ales cuvântul anului 2014 de dicționarul Oxford .

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Mariana Ionescu)

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu