13-14 decembrie: a IX-a ediție a Târgului de Carte pentru Copiii miniLibri, deschisă la Muzeul Țăranului Român


 

Cea de-a IX-a ediție a Târgului de Carte pentru Copiii miniLibri, organizat de școala gimnazială "Step by Step" din București, s-a deschis sâmbătă la Muzeul Țăranului Român.

"Este a noua ediție a Târgului de Carte miniLibri, singurul târg de carte dedicat în exclusivitate copiilor. Ideea acestui târg a apărut în 2005 ca modalitate de promovare a lecturii de la cea mai fragedă vârstă. Noi promovăm lectura încă din perioada de dinainte de naștere, susținem că este foarte importantă lectura în stabilirea relației dintre părinți și copii și ulterior în dezvoltarea armonioasă a copilului", a declarat pentru AGERPRES Carmen Lică, director al Centrului "Step by Step" pentru educație și dezvoltare profesională.

În cadrul târgului sunt prezente opt edituri cu oferte bogate, de la cărți până la jocuri educaționale. Editurile sunt prezente la târg cu reduceri cuprinse între 5% și 30%, cărțile putând fi achiziționate la prețuri de la 3 lei până la 100 de lei.

Prezent la eveniment pentru a le citi copiilor câteva povești, actorul George Mihăiță a declarat că "poveștile spuse frumos, poveștile căutate cu atenție de cei mari" sunt cele mai căutate și mai atrăgătoare pentru cei mici.

"Poveștile spuse frumos, poveștile căutate cu atenție de cei mari, de părinți, de bunici, poveștile atrăgătoare sunt, cred eu, cele mai bune pentru copii. Spre deosebire de alți părinți eu am avantajul că pot să le spun povești care nu sunt știute de părinții din această țară și pot să vă explic. Filmul 'Veronica', în care am jucat, filmul 'Mama', filmul 'Fram, ursul polar', sunt tot atâtea povești pe care le pot spune copiilor pentru că le-am trăit. Fie că am fost 'șoricelul Aurică' în filmul 'Veronica', fie că am fost 'Măgărușul' în filmul 'Mama', sunt tot atâtea povești frumoase cu care eu rămân în suflet și povești pe care eu le împărtășesc celor mici", a spus George Mihăiță.

Pe parcursul târgului vor fi organizate ateliere lingvistice destinate copiilor între 6 și 12 ani susținute de studenții de la Facultatea de Limbă Străine (Universitatea București), care îi vor învăța pe copii diverse urări de Crăciun în diferite limbă străine. De asemenea, va fi deschis și atelierul "Hrană și poveste" — idei în farfurie pentru copii mofturoși.

Cea de-a IX-a ediție a Târgului de Carte miniLibri se desfășoară pe 13 și 14 decembrie între orele 10,00 și 18,00 la Muzeul Țăranului Român.

AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Cristian Anghelache)