Cum afli dacă CNP-ul tău a votat fără tine

PresaLiberă.net 
În urma haosului apărut din cauza proastei organizări realizate de oamenii Guvernului în teritoriu și în diaspora, mulți români nu au reușit să voteze. Românii s-au întrebat dacă există posibilitatea ca cineva să fi votat în locul lor, având în vedere evenimentele de la referendumul pentru suspendarea președintelui Băsescu, unde mii de oameni au fost audiați într-un mega-dosar legat de frauda electorală. 

Organizația Apador-CH  ne arată pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a afla dacă altcineva a votat în locul nostru. 

Iată pașii pe care trebuie să-i faceți ca să aflați aceste lucruri:

1. Trimiteți o solicitare de informație către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și întrebați dacă există în dreptul CNP-ului dumneavoastră o semnătură pe listele electorale. În baza Legii 544/2001, a liberului acces la informații, instituția este obligată să vă răspundă în termen de 10 până la maximum 30 de zile, dacă este prea asaltată de solicitări.

2. Dacă răspunsul la prima întrebare este afirmativ, faceți o altă cerere pentru obținerea unei copii după acea filă unde apare semnătura dumneavoastră. Pe baza acestei copii puteți face o plângere penală pentru fals în înscrisuri oficiale și fraudă electorală. Eventual vă putem ajuta noi să redactați o astfel de plângere penală, după ce obțineți respectiva dovadă.

Ambele cereri pot fi trimise pe email. Găsiți toate datele de contact ale AEP aici.

by
sursa (presalibera.net) si modele de solicitare informaţii