Marketingul post Nobel începe deja: Cărţile laureatului Patrick Modiano, promovate la Bookfest Cluj-Napoca


Efectul decernării premiilor Nobel începe să se resimtă deja şi la Cluj. Cărţile traduse în română ale lui Patrick Modiano, câştigător al premiului Nobel pentru Literatură, vor fi promovate în acest context la Salonul de carte Bookfest Cluj-Napoca (16-19 octombrie).

La standurile Bookfest Cluj-Napoca, care se va desfăşura în incinta clădirii Casino din Parcul Central, vor fi reprezentate majoritatea editurilor din ţară, urmând să fie acordate şi reduceri, anunţă organizatorii.

Potrivit directorului evenimentului, Mihai Mitrică, editurile româneşti acordă deja o atenţie specială cărţilor laureatului Nobel pentru Literatură din acest an.
Interesul pentru aceste volume a crescut brusc inclusiv în România imediat după anunțul de ieri, astfel că toate editurile care l-au publicat până acum fac tot posibilul să vină cu cărțile lui Patrick Modiano la Bookfest Cluj-Napoca”, a declarat Mihai Mitrică.
În România au fost publicate în ultimii ani volumele În cafeneaua tinereții pierdute (editura ART, 2012), Dora Bruder (editura RAO, 2006) și Micuța Bijou (editura Humanitas, 2003).

Câteva dintre editurile cunoscute din ţară – Librăriile Humanitas, Curtea Veche Publishing, RAO, ART, Litera, Nemira, House of Guides şi Herald urmează să includă în oferte şi cărți la preţuri avantajoase, de 10, 15, 20 lei, respectiv pachete promoționale.

În cadrul târgului vor puta fi găsite şi noutăţile editoriale ale toamnei, asigură organizatorii.

Proiectul cinematografului de artă Bookfest continuă, cu filme oferite de către Ambasada Norvegiei din România, precum Vegas (dramă, 2009), Petrecerea din Hardanger (clasic norvegian din 1927), cât și o colecție de scurt-metraje pentru copii.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum și la proiecțiile din cadrul Cinematografului. Programul de vizitare zilnic în intervalul menţionat este de 10-20.

Salonul de carte este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.

Bookfest Cluj-Napoca face parte din rândul ediţiilor locale ale târgului de carte Bookfest, cel mai important, alături de Gaudeamus, târg de carte din România.sursa: voceatransilvaniei.ro