Lecturi publice în premieră absolută, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara, 22-24 octombrie 2014

Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara „La Vest de Est / La Est de Vest”, ce va avea loc în perioada 22-24 octombrie, va prilejui publicului timișorean nu doar întâlnirea cu nume de primă mărime ale literaturii contemporane, ci și o serie de lecturi publice în premieră absolută.


Șapte nume importante ale literaturii universale contemporane (oaspeți din Ungaria, Croația, Franța, Albania, Italia, Marea Britanie, Elveția), alături de 5 scriitori români de primă mărime se vor desfășura la Muzeul de Artă Timișoara, Sala Barocă.

Pagina oficială a Festivalului: www.filtm.ro.

Jean Mattern, un scriitor de o rară sensibilitate și un editor respectat în întreaga lume, ale cărui origini se pierd în Banatul anilor post-belici, va citi, în premieră absolută la Timișoara, din cel mai recent roman al său: Septembre. Cartea se află în pregătire la prestigioasa editură Gallimard, publicarea ei fiind plănuită pentru luna ianuarie 2015; fragmentul în limba română este tradus din limba franceză pentru FILTM 3 de Anca Băicoianu, cea care a semnat și traducerea în limba română a romanului Lapte și miere al aceluiași autor.

Și scriitorul Mircea Mihăieș va citi, în prima seară a Festivalului de Literatură de la Timișoara, ediția a III-a, un fragment dintr-o scriere inedită: este vorba despre volumul Corpuri de litere, a cărui coautoare este Adriana Babeți.

Și întâlnirea cititorilor cu Paul Bailey, cunoscut prozator şi critic literar britanic, iremediabil îndrăgostit de România, constituie unul dintre momentele extrem de așteptate de către cititorii timișoreni. Paul Bailey va citi un fragment din romanul Băiatul prințului, cel mai recent roman al său apărut în limba română (Polirom, 2014), în traducerea lui Marius Chivu, căruia îi este dedicată cartea.

Scris de