Treceți la conținutul principal

Atelier SF & F

Căutăm scriitori debutanți pasionați de science-fiction și fantasy. Michael Haulică, Oliviu Crâznic, Florin Pîtea și Marian Coman își pun experiența și talentul la dispoziția voastră.

De-a lungul celor 12 întâlniri veți învăța cum să scrieți în cea mai bună formă ceea ce v-ați propus. De ce scrieți, ce și cum scrieți sunt întrebări la care vă veți răspunde singuri, iar tutorii vor fi aproape să vă ghideze prin „pădurea narativă”, în general, și prin genurile science-fiction și fantasy, în special. Fiecare întâlnire va aborda o temă legată de scris (structură, personaje, dialog, genuri etc). E vorba de antrenament serios aici! Și mai e vorba de feedback pe text, vital pentru scriitorii debutanți.

Rezultatul extraordinar al atelierului este publicarea celor mai bune proze într-o antologie Sf & F la editura Millenium Books.

Durată: 6 săptămâni, 12 ședințe, două zile pe săptămână, în principiu în timpul săptămânii de la 19:00 la 20:30, coordonatorii alternează

Perioadă: 15 octombrie – 26 noiembrie

Loc: nu a fost stabilit, central

Cost: 600 lei (plătiți în două tranșe)

Număr maxim de participanți 15, număr minim 10

Înscriere: Deadline 13 octombrie. Trimiteți la simina [at] revistadepovestiri.ro un mail cu subiectul „Atelier SF&F” și motivația participării. Locurile se ocupă în ordinea înscrierii, iar înainte de curs se plătește un avans (300 lei) când se strânge numărul minim de înscriși.

Pentru orice întrebări, mail la simina [at] revistadepovestiri.ro sau apel la 0732009198.

Coordonatorii atelierului SF & F:

michael haulicăMichael Haulică a condus cîteva reviste (Lumi virtuale, Nautilus, Fiction.ro, Galileo Online), a coordonat cîteva colecții de F&SF (Tritonic, Millennium Books), a colaborat cu rubrici permanente la revistele Observator cultural, Dilemateca, Știință și tehnică.

A publicat opt cărți – printre care Madia Mangalena (1999), Așteptînd-o pe Sara (2005), Transfer, (2012) –, a editat trei antologii.

Laureat al premiilor Vladimir Colin, Dan Merișca, RomCon, Galileo ș.a. A fost tradus în limbile engleză, maghiară, croată, daneză, bulgară, franceză, cehă, japoneză, portugheză.

În prezent coordonează colecțiile F&SF ale editurii Paladin și este redactor-șef al revistei Argos. Este membru al Uniunii Scriitorilor. Bloginterviu.

Oliviu Crâznic
Foto: Mihaela Nazarie
Oliviu Crâznic este scriitor şi publicist. Romanul său, …Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul (Ed. Vremea, 2010), a fost considerat de critică „Momentul Walpole în literatura română” (M. Pricăjan, în revista culturală Familia).

În antologia Dincolo de noapte. 12 feţe ale goticului (Ed. Millennium Books, 2012), a selectat 12 texte gotice remarcabile, semnate de 12 scriitori români (printre care 2 debutanţi).

Laureat al Premiului de Încurajare acordat de Societatea Europeană de Science-Fiction şi al mai multor premii naţionale (Galileo, Visul etc. – la categoria „Roman”), a publicat proză fantastică şi ştiinţifico-fantastică, dar şi teorie şi istorie literară şi chiar poezie, în reviste şi antologii din România şi de peste hotare (Suspans, Galileo Science Fiction&Fantasy, Ziarul Financiar, Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice „Anticipația”, Argos Science Fiction&Fantasy, Cover Of Darkness, Bloodbond, Europa SF, Revista Societăţii Române de Science Fiction şi Fantasy etc.). Deține rubrica de analiză, critică și istorie literară Ghidul cititorului de fantastic în revista culturală EgoPHobia. Site Oliviu.

Florin PîteaFlorin Pîtea este lector la Facultatea de Litere a Universităţii Spiru Haret şi în 2011 a primit titlul de doctor în filologie engleză cu o lucrare despre subgenul (post)cyberpunk intitulată “Art Wasn’t Quite Crime”. Şi-a făcut debutul literar în 1992, în revista Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia, iar până în prezent a publicat două volume de proză scurtă (Necropolis, 2001, respectiv An/Organic, 2004) şi două romane (Gangland, 2006, respectiv Anul terminal, 2012). Lucrările sale sunt prezente în antologii, almanahuri şi periodice, dintre care amintim Cele 1001 de scorneli ale Moşului SF şi Dincolo de noapte. A fost distins cu premiile ARSFan (1994, 1995) şi Vladimir Colin (2002-2005, 2005-2007). Site Florin.

Marian Coman
Scriitor și jurnalist, Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Conveției Europene de Science-Fiction. A scris volumele  Nopți albe, zile negre, Testamentul de ciocolată și Teoria flegmei. Apel la mitocănie, iar în prezent este unul dintre scenariștii singurei reviste profesioniste de bandă desenată din România, Harap Alb continuă, unde publică, în foileton, romanul Fluviul șoaptelor. Site Marian.

Partenerii atelierului: Bookblog.roMillenium Books.

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Mike Yung, o voce extraordinară (artist al străzii, NY)

 <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GrHfWKeTDEI?start=2" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe> <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/K-N8W3s2yYQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>