Treceți la conținutul principal

Anthony Horowitz va scrie un roman din seria "James Bond"

Scriitorul englez Anthony Horowitz va scrie un roman avându-l ca protagonist pe faimosul agent 007 James Bond, creat de Ian Fleming, iar cartea va fi publicată în toamna anului viitor.

Anthony Horowitz, autorul seriei de romane de mare succes cu spionul adolescent Alex Rider, a fost invitat de reprezentanţii scriitorul Ian Fleming să scrie următorul roman al seriei "James Bond".

Proiectul este cunoscut deocamdată sub numele "Project One", iar acţiunea va fi plasată în perioada anilor 1950 şi va conţine materiale create de Fleming care nu au mai fost publicate până acum, informează bbc.com.

Horowitz a declarat că Ian Fleming a avut o "influenţă profundă" asupra vieţii sale. "Asta e o carte pe care trebuia să o scriu", a spus Anthony Horowitz.

Noul volum cu James Bond va fi lansat pe 8 septembrie 2015.

Materialul de la care va porni noul roman este un sinopsis, intitulat "Murder on Wheels", pentru un episod nefilmat al unui serial TV cu spionul britanic, în care James Bond este implicat în lumea curselor automobilistice din anii 1950.

"Cum puteam să refuz să scriu un roman cu James Bond? Este o provocare uriaşă, dar având material original, nepublicat creat de Fleming a fost o adevărată inspiraţie", a spus Anthony Horowitz.

Acţiunea din "Murder on Wheels" are loc la Nurburgring în Germania, iar James Bond trebuie să împiedice un plan al ruşilor de a provoca un accident al legendarului pilot de curse Stirling Moss.
Sinopsisul scris de Fleming îl avea pe Moss apărând ca personaj în episodul serialului, alături de M, şefa agentului 007 şi secretara Miss Moneypenny.

Anthony Horowitz, care în 2011 a publicat romanul "The House of Silk", reînviind personajul Sherlock Holmes, este cel mai recent invitat dintre mai mulţi scriitori celebri care au continuat seria poveştilor cu James Bond.

Sebastian Faulks, Jeffery Deaver şi William Boyd au scris, de asemenea, romane "oficiale" avându-l ca protagonist James Bond, în timp ce Charlie Higson a publicat o serie de cărţi despre aventurile din adolescenţa agentului 007.

În 2011, când se afla într-o campanie de promovare a romanului cu Sherlock Holmes, "The House of Silk", Horowitz a declarat pentru bbc.com că ar fi pregătit să scrie despre James Bond.

"Nu mă pot gândi la alt personaj literar, exceptându-l poate pe James Bond, care să mă tenteze", a spus scriitorul atunci referindu-se la detectivul Holmes, personaj pe care îl va readuce în atenţia publicului anul acesta, la publicarea celui de-al doilea roman al său cu Sherlock Holmes, "Moriarty".

"Suntem foarte încântaţi că Anthony a acceptat provocarea Bond. Cunoştinţele şi entuziasmul pe care le are legat de acest personaj fac din el o propunere extrem de interesantă", a declarat Lucy, nepoata lui Ian Fleming.

"Project One" va fi publicat de editura Orion în Marea Britanie, iar drepturile la nivel mondial vor fi deţinute de HarperCollins.

Născut pe 5 aprilie 1955, Anthony Horowitz este un scriitor şi scenarist britanic, specializat mai ales în mister şi suspans. Printre operele sale pentru copii şi adolescenţi se numără seria de romane "The Diamond Brothers", seria "Alex Rider", cu un spion adolescent, şi seria "Puterea celor Cinci/ The Power of Five".

În 2011, acesta a publicat un roman avându-l ca protagonist pe detectivul celebru Sherlock Holmes, "The House of Silk". De asemenea, a scris scenarii de televiziune pentru seriale ca "Hercule Poiro/ Agatha Christie's Poirot" şi "Crimele din Midsomer/ Midsomer Murders".

de Bogdan Enache
sursa: mediafax.ro
sursa foto

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu