Rezoluţie privind susţinerea actului cultural în România

egypt mummies Egypt In Chaos: Looters Rip Heads Off Two MummiesReprezentanţii Comisiei propun ca parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, să susţină iniţiativele din domeniul culturii şi patrimoniului naţional.

O rezoluţie privind susţinerea actului cultural în România a fost adoptată astăzi, la Sibiu, de Comisia pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Prin acest document, reprezentanţii Comisiei propun ca parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, să susţină iniţiativele din domeniul culturii şi patrimoniului naţional, spune preşedintele Comisiei, Gigel Ştirbu.

"În cadrul Parlamentului, grupurile parlamentare şi parlamentarii să nu mai voteze la ordin strict politic atunci când este vorba de iniţiative ce vizează spaţiul cultural, patrimoniul naţional, într-un sens mai larg, domeniul cultural.

"Şi atunci, oamenii să voteze transpartinic în favoarea acestor iniţiative legislative, care nu fac decât să conducă spre un mai bun lucru în domeniul cultural şi o mai bună finanţare a domeniului cultural", spune Gigel Ştirbu.

În rezoluţie se menţionează şi posibilitatea ca în anul 2012 [2021?], un alt oraş din România să fie desemnat Capitală Culturală Europeană, după ce Sibiul a deţinut acest titlu în anul 2007.

Potrivit corespondentului nostru Carmen Vulcan, documentul avertizează cu privire la necesitatea ca oraşele să beneficieze de un cadru legislativ stabil, de un sistem de finanţare predictibil, bazat pe sprijinirea performanţei şi a valorii.

În caz contrar, Comisia Europeană este îndreptăţită să respingă orice candidatură.

de Radiojurnal

foto