Festivalul Internaţional de Limbă şi Cultură – Culorile Lumii, la Sala Palatului (12-17 iunie)

În perioada 12-17 iunie va fi organizat în Capitală „Festivalul Internaţional de Limbă şi Cultură – Culorile Lumii”.

Duminică, începând cu ora 19.00, la Sala Palatului va avea loc un spectacol cu piese muzicale interpretate în limba turcă de către elevi din 12 ţări.

Luni la aceeaşi oră, tot la Sala Palatului se va desfăşura Concursul Internaţional de Interpretare, “Colors of World”, în cadrul căruia melodiile vor fi interpretate în limba maternă de elevi din 10 ţări.

Pe lângă concursul de interpretare, ambele manifestări vor cuprinde şi dansuri tradiţionale susţinute de trupe din cinci ţări. Participanţii la acest festival vor fi îmbrăcaţi în costume tradiţionale, specifice ţărilor din care provin.

Festivalul, organizat de organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Asociaţia TURKÇEDER, îşi propune să contribuie la dezvoltarea prieteniei dintre tineri de culturi diferite şi promovează valori precum: pacea, toleranţa şi cooperarea în spiritul respectului faţă de semeni şi cultura fiecăruia dintre ei.

Printre ţările ai căror reprezentanţi vor performa pe scena Sălii Palatului se numără: România, Statele Unite, Albania, Azerbaidjan, Kîrgizstan, Turcia, Filipine, Madagascar, Germania, Franţa, Algeria, Georgia, Irak, Afganistan, Indonezia, Mongolia, Tanzania etc.

„Festivalul Internaţional de Limbă şi Cultură –Culorile Lumii” a devenit unul global, evenimentul desfăşurându-se anual sub numele de Olimpiada de Limbă şi Cultură Turcă. Evenimentul, organizat anterior în Turcia, reprezintă o premieră pentru România, marcând o nouă deschidere către multiculturalitate în contextul actual al globalizării. La etapele anterioare ale ediţiei din acest an s-au clasificat peste 2.500 de elevi în 20 de categorii diferite de concurs. Festivitatea de premiere a celor care s-au clasat pe primele locuri atât în etapele anterioare, cât şi în concursul desfăşurat la Bucureşti va avea loc pe 21 iunie, a.c., la Düsseldorf (Germania).

Scrisă de V. G.
sursa: puterea.ro
sursa foto