Treceți la conținutul principal

BBC va concedia sute de angajați


Postul britanic BBC și-a anunțat joi [5 iunie] personalul că urmează sute de noi concedieri în rândul colectivului redacțional, obiectivul acestei măsuri fiind realizarea de economii, relatează vineri agenția EFE.

Directorul de știri care a dat această veste, James Harding, nu a precizat câte persoane vor fi concediate și a promis că propunerea va fi prezentată detaliat în luna iulie. El a motivat decizia cu argumentul că cea mai mare parte a costurilor sunt cele cu personalul și postul BBC are o marjă limitată de manevră pentru a face economii la alte capitole.

Dar sindicatul jurnaliștilor, care estimează că numărul ziariștilor concediați va fi de aproximativ 500, nu este de acord cu această inițiativă și a anunțat că va examina posibilitatea unei greve. Sindicatul sugerează ca economiile să se facă prin reducerea salariilor mari ale conducerii, nu pe seama angajaților.

'Dacă salariile mari ar fi plafonate la 150.000 de lire sterline (circa 180.000 de euro), sumă oricum enormă pentru standardul de viață al oricui și mai mult decât suficientă și pentru primul ministru (care câștigă mai puțin), ar rezulta o economie anuală de 20 de milioane de lire sterline', afirmă un membru al sindicatului.

BBC este finanțat de guvernul de la Londra din fonduri publice. Pentru reducerea costurilor, în ultimii ani au fost concediați mii de angajați ai acestui post, iar studiourile sale de producție au fost mutate în mai multe puncte ale țării.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Mihaela Toth)

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu