Treceți la conținutul principal

„Vânătoarea de literatură polonă” – joc urban organizat de către Institutul Polonez din Bucureşti

Institutul Polonez din Bucureşti organizează „Vânătoarea de literatură polonă”, un joc urban educativ și interactiv, al cărui scop este de a promova cultura polonă în rândul tinerilor bucureșteni.

„Vânătoarea” va avea loc sâmbătă,  17 mai, începând cu ora 11.00 a.m. și reprezintă o modalitate distractivă și creativă prin care tinerii pot descoperi atât legăturile dintre anumite obiective citadine bucureștene și Polonia, cât și informații de cultură generală despre această țară.

institutul polonezAcţiunea are loc în contextul participării Poloniei ca ţară invitată la Bookfest 2014, târgul internaţional de carte care se desfăşoară în perioada 28 mai – 1 iunie. Literatura polonă, deţinătoare a patru premii Nobel, va fi reprezentată la Bookfest 2014 de autori importanţi ai literaturii polone contemporane precum Paweł Huelle, Dorota Masłowska, Małgorzata Rejmer sau Danuta Wałęsa (sotia fostului preşedinte al Poloniei, figură marcantă a vieţii politice europene a anilor ’90 şi deţinător al Premiului Nobel pentru Pace). Sub sloganul „Quo Vadis Polonia? Spre următorul Nobel”, Institutul Polonez din Bucureşti organizează lansări de carte precum și o serie de evenimente conexe: proiecții de filme, spectacole-lectură, expoziții.

„Vânătoarea de cultură polonă” este un joc urban care funcţionează pe principiul concursurilor de tip treasure hunt: participanții împărțiți în echipe trebuie să parcurgă un traseu prestabilit, pe parcursul căruia trebuie să îndeplinească o serie de probe. „Comorile” astfel descoperite constau în cunoștințele dobândite pe parcursul concursului și în cele câteva ore petrecute alături de prieteni, participând la o activitate distractivă. Bineînțeles, cele mai creative și perspicace echipe vor fi răsplătite la finalul competiției cu premii surpriză.
„Polonia este o țară cu o istorie, cu o literatură și o cultură frumoase, care merită să fie cunoscute de către tinerii din România. Tocmai de aceea ne-am gândit la organizarea acestui joc urban, care este o modalitate de a descoperi și interacționa cu literatura și cultura polonă. Probele au fost gândite în așa fel încât să pună în valoare creativitatea și dibăcia participanților, asigurându-le, totodată, câteva ore în care se pot distra alături de prieteni”, a declarat Leszek Bialy, director-adjunct al Institutului Polonez din București.
La  „Vânătoarea de cultură polonă” se pot înscrie echipe de minimum două și maximum patru persoane, fiind necesar ca cel puțin unul dintre membrii unei echipe să aibă vârsta majoratului. Înscrierea se poate face prin e-mail la adresa bucuresti@instytutpolski.org, unde trebuie trimis numele echipei, dar și numele membrilor acestuia. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina de Facebook a Institutului Polonez, https://www.facebook.com/pages/Institutul-Polonez/285041241432

By   
sursa: romaniapozitiva.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu