Treceți la conținutul principal

Premiile Târgului Gaudeamus de la Oradea

stelian-radu-cacuci-oradea

Foto: Stelian Radu Cacuci, Oradea

Peste 15.000 de vizitatori s-au înregistrat la prima ediţie a Târgului Gaudeamus Radio România desfăşurată la Oradea între 7 şi 11 mai.

Târgul Gaudeamus Radio România de la Oradea și-a închis porțile astăzi la ora 15.00.

Peste 15.000 de vizitatori s-au înregistrat la prima ediţie a Târgului Gaudeamus desfăşurată la Oradea între 7 şi 11 mai.

La Târgul Gaudeamus au fost prezente 50 de edituri, româneşti şi străine, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia.

Ele şi-au etalat oferta de carte pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi de standuri.

12 evenimente au fost propuse de către organizatori şi expozanţi, adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă.

Premiile ediției I a Târgului Gaudeamus Radio România, Oradea:

În ultima zi a ediţiei-pilot de la Oradea au fost acordate următoarele trofee:

– Trofeul Gaudeamus: locul III – grupul editorial RAO, locul II – grupul editorial Corint, locul I – Editura Humanitas.

Cea mai râvnită carte a târgului Gaudeamus: “Inferno”, de Dan Brown, apărută la editura RAO.

– Trofeul presei: cotidianul “Jurnal Bihorean” la secţiunea publicaţii, postul Radio “Transilvania” la secţiunea radio şi postul DIGI 24 la secţiunea TV.

– Premiul Educaţia: Academia de Studii Economice din Bucureşti.

– Premiul Miss Lectura: Liana Băran, care a câştigat o ţinută vestimentară oferită de Casa de modă PUSHA Fashion.

– Marele premiu al tombolei Gaudeamus: Florin-Mircea Lascu, care a obţinut o tabletă oferită de Radio România.

Târgul Gaudeamus Oradea a fost organizat de Radio România şi Primăria municipiului Oradea.

Preşedintele de onoare al primei ediţii a fost poetul Ioan Moldovan, redactorul-şef al revistei “Familia”.
 
de Stelian Radu-Cacuci, Oradea
sursa: romania-actualitati.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu