Câștigătorul premiului Goncourt pe 2013, în vizită în România

Scriitorul francez Pierre Lemaitre, recompensat cu premiul Goncourt pe 2013 - cel mai prestigios trofeu literar francez -, pentru volumul său La revedere acolo sus, se va întâlni cu cititorii români pe 15 mai, de la ora 18.30, la Librăria Cărtureşti-Verona din Bucureşti.

La revedere acolo sus este o frescă necruţătoare, uimitoare prin construcţia şi puterea sa evocatoare. În atmosfera crepusculară a unui viitor care întârzie să se arate, populată de paiaţe amărâte şi de laşi ajunşi eroi peste noapte, Pierre Lemaitre descrie imensa tragedie a acestei generaţii pierdute cu un talent şi o măiestrie impresionante. Volumul a apărut la Editura Trei în colecţia „Fiction Connection", traducerea din limba franceză fiind semnată de Tristana Ir.

Pierre Lemaitre s-a dedicat scrisului după o lungă carieră ca profesor de literatură franceză şi americană. Romanele sale noir au avut mare succes de public şi de critică, multe fiind şi premiate: „Travail soigné" (Prix Cognac 2006), „Robe de marié" (Meilleur Polar Francophone 2009), „Cadres noirs" (Prix Le Point du Polar européen 2010). „La revedere acolo sus" (Goncourt 2013).
Sursa

Scris de