Treceți la conținutul principal

Peste 120 de institutii si peste 700 de proiecte inscrise la cea de a III-a editie a Galei 'Bun de Tipar'

La finalul inscrierilor la cea de a III-a editie a Galei Industriei de Carte din Romania "Bun de Tipar", organizatorii se bucura sa constate o reactie entuziasta din partea tuturor institutiilor ce compun industria autohtona de carte (edituri, librarii, tipografii si biblioteci) – o crestere cu aproximativ 25% a numarului de participanti in competitie, anul acesta fata de editia din 2013.

Recordul in ceea ce priveste cresterea vine din zona aplicatiilor la categoria „Cea mai buna biblioteca a anului”, unde organizatorii au putut constata o crestere de 3 ori a numarului de inscrieri in competitie. De asemenea, o crestere semnificativa s-a putut observa si in ceea ce priveste numarul candidatilor care concureaza pentru prima data la Gala „Bun de Tipar”.

„Gala «Bun de Tipar» si-a propus sa aduca, deopotriva, bucurie si normalitate in domeniul publishingului autohton de carte. Speram ca aceasta a III-a editie sa confirme atit breslei, cit si publicului larg utilitatea acestui eveniment. Ne bucura increderea acordata, si de aceasta data, de editurile, distribuitorii de carte, tipografiile si bibliotecile cunoscute si salutam cu entuziasm inscrierea, pentru prima data in competitie, a 25 de institutii. Nu in ultimul rind, multumim membrilor juriului din acest an, care si-au asumat cu profesionalism dificila sarcina de a selecta volumele inscrise in competitie.” - declara organizatorii.

Ieri, 9 aprilie, a avut loc prima etapa de jurizare a celor peste 120 de institutii si peste de 700 de proiecte care concureaza pentru cele 10 premii de excelenta. Urmatoarea etapa de jurizare va avea loc pe 29 aprilie, cind juriul va decide lista finalistilor. Stabilirea cistigatorilor va avea loc la inceputul lunii mai, iar ceremonia de decernare a celor 10 premii de excelenta va avea loc pe 15 mai, incepind cu ora 18.00, in cadrul unui eveniment premium, organizat in Aula Bibliotecii Nationale a Romaniei, inregistrat de televiziunea publica si transmis (o selectie) pe TVR 1, in weekendul de dupa desemnarea laureatilor celei de a III-a editii a Galei Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar”.

Juriul editiei din acest an este format din Mircea Martin (presedinte) – critic si teoretician literar, eseist, editor de carte; Carmen Musat – critic literar si eseist, redactor-sef al revistei Observator Cultural, conferentiar universitar la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti; Simona Kessler – agent literar (Simona Kessler International Copyright Agency); Silvia Colfescu – membra in board-ul Asociatiei Editorilor din Romania, directoarea Editurii Vremea, scriitoare; Oana Suciu – lector dr. Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti; Laura Grünberg – scriitoare, sociologa, autoare de carti pentru copii; Luminita Corneanu – critic literar, consilier superior in cadrul Ministerului Culturii; Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judetene Brasov; Ciprian Isac – grafic designer, co-fondator al Atelierului de Grafica si Vlad Puescu – product manager al Elefant.ro, specialist in carti digitale.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din Romania” isi propune sa marcheze reusitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atentia publicului asupra celor mai bune produse editoriale romanesti, in contextul in care se vorbeste tot mai mult de o criza a lecturii, a cartii sau a literaturii de calitate.

Profesionisti ai cartii – editori, autori, traducatori, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia sa se bucure de recunoasterea colegilor de breasla si a publicului in aceasta gala dedicata excelentei editoriale.

Gala „Bun de Tipar” este organizata de Asociatia Headsome Communication si Asociatia Editorilor din Romania (AER), in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Roman si al ARCUB.

de D.S.     HotNews.ro

Postări populare de pe acest blog

Subway Performer Mike Yung - Unchained Melody (23rd Street Viral Sensation)

Degradarea morală a societăţii noastre este la fel de răspândită la vârf pe cât este la bază

TEMA: Revoltele din Marea Britanie David Cameron, Ed Miliband și întreaga noastră clasă politică s-au reunit ieri pentru a-i denunţa pe revoltaţi. Și, firește că aveau dreptate să spună că acţiunile acestor jefuitori, incendiatori și tâlhari sunt demne de dispreţ și criminale, și că poliţia ar trebui să primească mai mult sprijin. Dar toată această manifestare publică a șocului și-a indignării a avut ceva extrem de fals și ipocrit.  Căci deputaţii vorbeau despre teribilele evenimente din cursul săptămânii de parcă n-ar fi avut nimic de-a face cu ei. Eu, unul, nu pot accepta această ipoteză. De fapt, sunt de părere că avalanșa de criminalitate de pe străzile noastre nu poate fi disociată de degradarea morală prezentă în cele mai sus-puse cercuri ale societăţii britanice moderne. În ultimele două decenii, am asistat la un declin înspăimântător al standardelor morale în rândul elitei britanice și la apariţia unei culturi aproape universale a egoismului și a lăcomiei.

Casa Share, proiectul comunității online care schimbă vieți

Zeci de familii din România trăiesc în condiții inumane, fără căldură, lumină sau chiar fără mâncare. În multe județe din zona Moldovei (considerate județele cele mai sărace din țară) mii de copii își fac temele la lumina lumânării și dorm înghesuiți cu frații și surorile. Un ieșean s-a decis, din dorința de a face bine, să schimbe viața celor mai puțin fericiți. Bogdan Tănasă (foto) își dedică o bună parte din timp și resursele sale financiare pentru proiectul Casa Share, pe care l-a dezvoltat în urmă cu patru ani. Persoanele inimoase care fac parte din comunitatea online salvează oamenii sărmani. Casa Share a fost modalitatea prin care 20 de familii – în total 110 copii – au început să trăiască altfel. Am stat de vorbă cu Bogdan Tănasă care mi-a povestit despre proiect, despre implicarea oamenilor, ceea ce-l motivează și despre cum arată acum viața celor pe care i-a ajutat. continuarea articolului la editiadedimineata.ro   scrisă de Manuela Dinu