Lansare Alex Leo Serban - "La planète Proust"

Lansare Alex Leo SerbanMiercuri, 9 aprilie, ora 19.30, la exact trei ani de la disparitia lui Alex. Leo Serban, Institutul Francez va gazdui lansarea studiului sau in limba franceza "La planète Proust: Esquisses d’un journal de lecture", aparut in Franta la Editions Non Lieu.

Alex. Leo Serban a fost un mare fan Marcel Proust. Cand a plecat in Argentina in 2010, cu un an si jumatate inainte de a muri, a luat cu el volumul cat o bible din „In cautarea timpului pierdut” aparut in 1999 la Gallimard, cu toate cele sapte volume ale ciclului prinse intre aceleasi coperte.

Volumul il cumparase din Cannes, in ultimul an in care participase la festivalul de film. L-a recitit pe Proust la Buenos Aires si tot acolo a scris acest studiu.

Fragmente din "La planète Proust: Esquisses d’un journal de lecture" au aparut, in traducerea lui Adrian Mihalache, in cel mai recent numar al revistei „Lettres internationales”.

Studiul in limba franceza a fost lansat in 23 martie 2014 la Targul de Carte de la Paris. La Bucuresti el poate fi comandat la Libraria de limba franceza Kyralina (www.kyralina.ro), situata pe strada George Enescu la numarul 8. Cuvantul inainte al volumului ii apartine lui Virgil Tanase.

de B.I.     HotNews.ro